начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

делба на стаи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: делба на стаи

Мнениеот julyanvonemona » 08 Юни 2013, 10:19

Как решихте че само съседите Ви са с УПИ за високо по характер застрояване, а Вашето УПИ не е такова?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот elxboy » 08 Юни 2013, 10:37

Преди време имаше намерения за застрояване и го провериха съседите.
elxboy
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Юни 2013, 10:41

elxboy написа:Преди време имаше намерения за застрояване и го провериха съседите.

И Ви казаха че Вашия УПИ е за ниско по характер застрояване така ли? Странно тези Ваши съседи са необичайно алтуистично настроени. Обикновенно всеки гледа само себе си!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот elxboy » 08 Юни 2013, 11:00

едните съседи, тези дето са гледали, са ни съседи по близнак на къщата, тоест в едно УПИ с нас, така че реално ги касае ако се строи. Но по отношение на делбата нямат нищо общо.
elxboy
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Юни 2013, 07:40

elxboy написа:едните съседи, тези дето са гледали, са ни съседи по близнак на къщата, тоест в едно УПИ с нас, така че реално ги касае ако се строи. Но по отношение на делбата нямат нищо общо.

Нямам нищо против, чрез непрекъснато въвеждане на нови елементи в казуса да ми провеждате разпит, но това няма да помогне в решаване на конкретния Ви проблем.
По начало аз съм архитект, а не юрист и мога да Ви бъда полезен само относно техническата част на нещата, т.е. да преценя дали имотът Ви (сграда + УПИ) е поделяем на самостоятелни имоти или не. За тази цел обаче трябва да познавам конкретната обстановка в детайли, а това означава да разгледам разни скици от различни източници (плана за застрояване, плана за регулация, кадастрална карта и архитектурните проекти по които е изградена сградата Ви). Излишно е да обяснявам че ще си дам този зор само срещу заплащане, но дори и след като получите мнението ми, едва ли това ще е достатъчно за да стигнете до желанието Ви да се разделите точно по начина по който желаете. Върнете се към първия ми пост за да видите, че разделянето можете да осъществите само чрез доброволна или съдебна делба. За тази цел вече Ви трябва адвокат, чиято намеса Ви е необходима за да проведе преговорите със съделителя(-ите) относно доброволната делба, а ако не успее да води за Вас успешен делбен процес за разделянето на делбената маса, чрез съдебна делба. Делбените дела са едни от най-сложните, така че внимателно трябва да си избирайте и адвокат, който да Ви представлява.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот elxboy » 09 Юни 2013, 10:54

Съгласен абсолютно с вас. По отношение на делбата, стигнали сме до съгласие и за място и за сграда, но въпроса е да намерим формата да я оформим.
Ходих при двама и доста неща се казаха и написаха, но при нотариуса се оказа, че не става.
elxboy
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Юни 2013, 12:04

elxboy написа:......но при нотариуса се оказа, че не става.
.
Ако имотът (сграда и УПИ) са реално поделяеми, няма начин адвокатите (понеже казахте че сте ходили при двама) Ви да не знаят, че има ред за обжалване отказа на нотариуса.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 09 Юни 2013, 14:04

... Няма смисъл.
Неспасяем случай "ЗУТ-хоризонт". :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Юни 2013, 16:04

Melly написа:... Няма смисъл.
Неспасяем случай "ЗУТ-хоризонт". :lol: :lol: :lol:

Ще ми е интересно да се позабавлявам. На първо място ще установя дали
няма смисъл
произтича от нежеланието на някой да се занимава поради ниския градиент на възвръщаемост на усилията или по други съображения :wink:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Юни 2013, 22:30

elxboy написа:Съгласен абсолютно с вас. По отношение на делбата, стигнали сме до съгласие и за място и за сграда, но въпроса е да намерим формата да я оформим.
Ходих при двама и доста неща се казаха и написаха, но при нотариуса се оказа, че не става.

В крайна сметка какво Ви каза нотариусът, след като се опитахте да заверите договора за доброволна делба? Как така посетихте двама колеги и проведохте консултация, пък нищо не Ви е станало ясно? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот elxboy » 09 Юни 2013, 23:00

Защото е толкова заплетено, че и те самите нямат отговор.
Нотариусът иска архитектурен проект, освен за сградата и скици за мястото, но практически не е ясно възможно ли е или не.
Единият адвокат каза, всъщност в делбата за сградата сте двама, а само за мястото трима.
Другият каза всички в делбата. И понеже много сложно за два нотариални акта - един за сграда, друг за земя. Предложи вариант: учредяване право на ползване и продажба после с него и с акта за собственост.
Но ще има ли такъв нотариус да го подпише? Ще се впише ли такова нещо? Ще има ли кой да го купи така после? Въпроси без отговори.
elxboy
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Юни 2013, 07:22

Ама Вие наистина я карате "на час по лъжичка". Сега съобщавате че за двора има трима съделители! Впрочем така е като се оставих Вие да разпитвате, а не аз! Не че е невъзможно, но е значително по-комплицирано. Схващам че съотношението цена на интереса към цена на услугата, все повече се приближава към единица.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот elxboy » 10 Юни 2013, 07:28

Два са дяловете: в единия са двама собственици, в другия - един. Тоест дели се на по 1/2.
elxboy
Младши потребител

Мнениеот Melly » 10 Юни 2013, 09:34

И с питане и без питане, все едно -
"бавни реотани". Поне се надявах, че "Зут хоризонт"-ката ще вдене от раз, защото
въпросът НА ПЪРВО МЯСТО е от правно естество, ама ... отново не се получи. Данни за наличие освен за хоризонтална и на вертикална ЕС бяха предоставени още с условието на задачката. Ама нали си трЕбе освен човек да умее да чете, да има и капацитет (знания),
очевидно липсващи на по-горе списващите юзъри.

П.П ... и нЕма нужда да ми подскачате като ощипани г`оспойци.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Юни 2013, 12:18

Melly написа:...................

И все пак вероятно доброволната делба е възможна. Съдебната е опасна 'щото, в случай че имотът не е технически поделяем на дялове за всеки съделител и ако съделителите упорстват,може да се стигне и до публична продан, освен ако това не е крайната цел.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот elxboy » 02 Сеп 2013, 23:01

На финална права сме, да се внася проекта за заснемане и делба.
Въпрос може ли да издаде гл.архитект вместо одобрение, КП за незаконно строителство?
elxboy
Младши потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба