начало

Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия

Грешка на съда, или законите не са за обикновените граждани

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Грешка на съда, или законите не са за обикновените гражд

Мнениеот ykovachev » 05 Юли 2013, 16:50

Ахаа, и пак стигнахме до там, че трябва да се логнеш, за да го направиш... Еми, сигурно съм много капризен, но това го знам и на мен ми е излишно, особено па да си давам зор по конкретния тук случай. Това обаче изискване за логване - ами няма го на много други съдебни сайтове.
Още по-малко гражданинът пък трябва да е длъжен си прави регистрация, за да види всичко това. Затова се надявам все пак гражданката да ти благодари, щото си даде доста труд.
Госпожо, ето Ви безкористната помощ от колегите в пълната й сила. Повече от това - здраве му кажете :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот huligan » 05 Юли 2013, 16:54

Ясно :)
Последна промяна huligan на 05 Юли 2013, 17:08, променена общо 1 път
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот ykovachev » 05 Юли 2013, 17:02

Съкращаваме, та да не досаждаме.
Лекси, правилно даваш насоки, но за да има файда от тях, трябват активни граждани. НалЕ? :wink:
СРС и физически, и виртуално изнемогва. Ама за тая работа трябва и правосъден министър, на който работата му да не е по цял ден да се вайка и да хленчи кви еврофондове шъ изпуснем, вместо да осигури фронт за бачкане на магистрати и адвокати, че и на гражданите :D
П.п. Ето, не сме се отклонили много. Трябва да почерпя за оня трик с Джава 6 в Търговския регистър :lol:
Последна промяна ykovachev на 05 Юли 2013, 17:24, променена общо 2 пъти
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 05 Юли 2013, 17:18

Оооооо, аз също се извинявам, ако съм досадила... Не с лошо чувство - с идеята хората да знаят, че могат да си следят делата в СГС /за разлика от СРС :lol: /. Не исках да разводнявам темата :oops:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 05 Юли 2013, 17:49

ykovachev написа:...Трябва да почерпя за оня трик с Джава 6 в Търговския регистър :lol:

Хехехе, ще почерпиш като утре стискаш палци във втория волйболен мач с Бразилия, че днес нещата не вървят добре :wink:
Роси, извинявай за спама в темата ти... Ама и ти да стискаш палци :P
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот rossy_kaneva » 05 Юли 2013, 17:57

:D
lexy21 написа:
ykovachev написа:...Трябва да почерпя за оня трик с Джава 6 в Търговския регистър :lol:

Хехехе, ще почерпиш като утре стискаш палци във втория волйболен мач с Бразилия, че днес нещата не вървят добре :wink:
Роси, извинявай за спама в темата ти... Ама и ти да стискаш палци :P

:D
rossy_kaneva
Младши потребител

Мнениеот rossy_kaneva » 05 Юли 2013, 18:30

Благодаря ви Лекси,
Само вие не се заяждахте с мен :)
Каня ви вас, и хулиган (заядливия) на кафе, питие, или каквото искате, ако и когато искате :)
Роси
rossy_kaneva
Младши потребител

Мнениеот huligan » 05 Юли 2013, 18:52

rossy_kaneva написа:Благодаря ви Лекси,
Каня ви вас, и хулиган (заядливия) на кафе, питие, или каквото искате, ако и когато искате :)
Роси

Благодаря - не.
На мен опрощението без покаяние ми е чуждо.
И то не заради само заради "лапането" с което наплю единствения човек, който ти отговори.
Повръщане върху съда си е самата формулировка на темата - заглавие и съдържание. Добре, че излезе решението, та стана ясно какъв човек си.
СРС и СГС са направили всичко възможно да ти редуцират задължението, макар, че оня момент аргументите и за 5-годишната давност бяха валидни. Комшиите ти, които са си плащали навреме, вкл. от мижавите си пенсии, са поели и твоята тежест.
Една добра дума няма да напишеш или кажеш за съдиите или за изрядните платци, нали ? Които са истинските, заслужаващи съчувствие обикновени граждани в този случай.
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот lexy21 » 05 Юли 2013, 19:06

Роси, ще ме извинявяш за фамилиарното ти :P, ама извън това - никой тук не се е заяждал с теб. Просто колегите по своему /което не означава "по твоему" :wink: / ти казват истини - всичко е вярно, което са написали. На всеки нещата му звучат по различен начин, защото и хората сме различни и се изразяваме различно. Пък пишейки и четейки се - съвсем различно излиза :lol: Пък и ти искаш да чуеш / прочетеш нещо, което ще ти достави наслада, ама няма да е вярно, независимо колко красиво ти е написано. Директността не е порок. Поне аз така мисля и я уважавам. Жива и здрава и... да стискаш палци утре :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот rossy_kaneva » 05 Юли 2013, 19:37

huligan написа:
rossy_kaneva написа:Благодаря ви Лекси,
Роси

Благодаря - не.
На мен опрощението без покаяние ми е чуждо.
И то не заради само заради "лапането" с което наплю единствения човек, който ти отговори.
Повръщане върху съда си е самата формулировка на темата - заглавие и съдържание. Добре, че излезе решението, та стана ясно какъв човек си.
СРС и СГС са направили всичко възможно да ти редуцират задължението, макар, че оня момент аргументите и за 5-годишната давност бяха валидни. Комшиите ти, които са си плащали навреме, вкл. от мижавите си пенсии, са поели и твоята тежест.
Една добра дума няма да напишеш или кажеш за съдиите или за изрядните платци, нали ? Които са истинските, заслужаващи съчувствие обикновени граждани в този случай.

Хулигане пак не разбра!
Аз решението си го намерих.
Съдийката в СГС беше перфектна, но нещо ти не разбра. Можеше без покаяние да изпиеш кафе, и да разбереш. Нападението и грубостта не са неща, които мислех, че са присъщи на знаеш и ерудиран адвокат.
Роси
А Лекси е прекрасна.
rossy_kaneva
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 07 Юли 2013, 20:05

rossy_kaneva написа:Аз решението си го намерих.

Корекция (виж по-долу) :D
Кой разбрал, разбрал. Кой не - пак добре.
Щастие и радост на всички!
Последна промяна ykovachev на 09 Юли 2013, 09:57, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот huligan » 08 Юли 2013, 10:36

rossy_kaneva написа: .....Моля ви нека някой да ми каже, има ли шанс да си върна надвзетите от ЧСИ в следствие на грешката.
ИЛИ ТЪЖНО да продължавам да внасям, каквото, и когато ми поискат, и да се моля да не стигам до Съда, че там няма справедливост за обикновените хора.

Благодаря ви предварително!
Роси Кънева

No comment!
Не че форумът не е виждал тарикати, де! Пък аз, като редовно плащащ си сметките за ток, вода, парно потребител, много се дразня на тарикати, дето все едно ги топля, поя, къпя, пък ми се правят на жертви.
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот Pause » 08 Юли 2013, 11:43

huligan написа:
rossy_kaneva написа: .....Моля ви нека някой да ми каже, има ли шанс да си върна надвзетите от ЧСИ в следствие на грешката.
ИЛИ ТЪЖНО да продължавам да внасям, каквото, и когато ми поискат, и да се моля да не стигам до Съда, че там няма справедливост за обикновените хора.

Благодаря ви предварително!
Роси Кънева

No comment!
Не че форумът не е виждал тарикати, де! Пък аз, като редовно плащащ си сметките за ток, вода, парно потребител, много се дразня на тарикати, дето все едно ги топля, поя, къпя, пък ми се правят на жертви.

E ,то напоследък преобладава недобросъвестност и се приема за нещо нормално.Но всеки е различен и не може да бъде еднакъв с околните.Спомнете си че правото определя държавата,а не държавата правото. :lol:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 09 Юли 2013, 02:40

Еххххх, никой не е стискал плаци - пребиха ни като мокри малки кученца :(
Мани горното, но - що така - ами, неоринетирана жената, сама си ходила по делата - пари няма за адвокат, да я обесим ли? Не си следила делото, въпреки обективната възможност за това - ами за нейна сметка е и ще си плаща за това. Пуснала тук една тема с лошо име за съда - ами, в конкретния случай, развенчахме го, стана й ясно, че съдът не й е виновен. Хайде да не сме по-големи светци от Папата - ние всичко в срок си плащаме пък едни паразити ни лазят по гърба.... Ами, ще ме прощавате, колеги, аз също усетих една агресия в тази тема и не разбрах защо трябва тази жена да бъде "изядена", щото убила човек... упс... не си платила в срок парното. Жалко е. Не ви разбирам. И не ви споделям "споделения" тон.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 09 Юли 2013, 08:48

Роси, на теб нали ти помогнаха в област, в която не знаеш и не ти е специалността.
За какво продължаваш все още да се ядеш и да търсиш друг, който да бъде виновен за положението ти?
Ако си представим, че не беше се защитавала сама, а беше ползвала услугите на адвокат и ПАК беше загубила делото, тогава адвокатът щеше да бъде виновен, че не си плащала начислените ти сметки, нали?

Е, значи отново стигаме до положението "всеки друг да е виновен, но не и аз".
Законът е еднакъв за всички. Останалите осъдени от Топлото също не получават въззивните решения, но си плащат, нали? Е, ти защо да си привилегирована?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: ....... за истината

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Юли 2013, 08:52

:D Не споделяш, защото " Лекси е прекрасна"... :lol:

Не съжалявам за нито една написана от мен дума- нито по темата, нито за отклоненията и ( не намирам място за извинение, за това че си плащам всичко в срок или че на кривата ракета Космосът и пречи и вижда миражи).
Благодаря, че коригира мислите ми за " деловодната система на СГС", но това не променя същината - влезе и попита, получи отговор, не и хареса и ме " нахрани" пожелателно.
Ако е хубаво да споделям мнението на всеки, който е така щедър- ще ме прощаваш, Лекси, но няма да се присъединя към този "алтруизъм", защото не го разбирам.
Това е моето мнение.

А, по същество- не е плащано за това, което е ползвано далеч преди 2007, но част от вземането е погасено по давност. Решението е обжалвано само от топлото в отхвърлителната му част, което означава, че още през 2011г е било възможно да плати доброволно, за да се спестят бъдещи разноски, които са част от ябълката на раздора. И на това ми се пожелава да се налапам аз, а лапащия не вижда собствената си греда.
Не съм била нападателна и груба, както и не съм твърдяла, че съм "знаеща и ерудирана" ( от кога има такова изискване към отговарящите тук?), но не искам и да съм "прекрасна".
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 09 Юли 2013, 09:55

lexy21 написа:ами, в конкретния случай, развенчахме го, стана й ясно, че съдът не й е виновен

Ми аз като дежурен злобарин да кажа, че според нейните собствени твърдения, на нея й е било ясно и без нас, щом си е намерила решението. Аз реагирах последно, когато ми светна, че точно ти се потруди за нещо, което тя сама си била намерила. Въпрос на избор - скочих, щото си прекрасна и за мен, а ако ти не се чувстваш засегната, че те разиграват - окей, не е било нужно, сори тогава, трия нагоре :D
П.П. Аааа... ако само със стискане на палци ставаше - па може и да е така - бразилците просто са повече от нас и имат повече палци :P
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот huligan » 09 Юли 2013, 12:45

lexy21 написа: .... Ами, ще ме прощавате, колеги, аз също усетих една агресия в тази тема и не разбрах защо трябва тази жена да бъде "изядена", щото убила човек... упс... не си платила в срок парното. Жалко е. Не ви разбирам. И не ви споделям "споделения" тон.

"Всяко действие ражда равно по сила и обратно по посока противодействие".
Самата питаща подходи отначало с пасивна, мрънкаща агресия, а после си показа рогата. Някои от нас реагираха съобразно Третия закон на Нютон, а други показаха, че не го прилагат в човешките взаимоотношения.
lexi21, няма начин да не си свестен човек, но като подхождаш към кофти хора със същия аршин като към готините - омаловажаваш вторите.
Кофти са, защото въвеждат норма - като не си плащаш потреблението, мрънкаш, опитваш се да предизвикваш съжаление, обвиняваш всички за бедите си и пр. - значи си "обикновен човек" и гордо вееш знамето на такъв.
Заради такива, стана срамно да кажеш, че си плащаш всичко и не се оплакваш - щото оставаш извън нормата, създадена от такива като Роси. Толерирай си ги такива - твоя работа. Ама така помагаш за размножаването им и вредиш на свестните.
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот Pause » 09 Юли 2013, 13:13

Питащата ,търсеше и търси просветление от отговарящите.Не случайно езикът е третата "ръка" на човек. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 09 Юли 2013, 16:17

Абе, Лекси не е "прекрасна" и сама си го знае /на това май му се вика "градивна самокритика по комсомолски" :wink: / и всъщност няма никакво значение. Ок - не искате да "развъждате паразити", аз също не искам, но пък и
Pause написа:Не случайно езикът е третата "ръка" на човек. :D

но и извор на всякакви недоразумения... Аз от личното си усещане, че тази жена, в тази тема, не паразитира, не мога да се отърва. Това е.
Аватар
lexy21
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ