начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Малко помощ за следния казус

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко помощ за следния казус

Мнениеот martin_157 » 26 Яну 2013, 22:29

Здравейте, става въпрос за това че преди години в идеалния център на гр.Благоевград е очужден частен имот за нуждите на държавно жилищно строителство. Като компенсация са получили дребни парични суми.Става въпрос за това че четох закона за очуждени имоти и там пише че ако се върнат компенсациите могат да ти върнат имота. В нашият случай имота не би могъл да се върне в реалните граници тъй като там е 14 етажен блок.Четох че могат да дадът друг държавен имот със същата стойност като компенсация. Имота е бил около 500 квадрата плюс къща от 90 кв.м.
Въпроса ми е, какви документи ще ми трябват и към кого е наи- добре да се обърна. Документите с които разполагам са: договор за покупкопродажба на същия имот, скици и разрешителни на къщата.Също въпрос, мога ли да представя копие от договора и две от скиците, тъй като прадядо ми, на когото е била къщата е бил виден гражданин на Благоевград и е направен личен фонд в благоевградският музей.
Благодаря предварително !
martin_157
Младши потребител

Re: Малко помощ за следния казус

Мнениеот julyanvonemona » 29 Яну 2013, 15:46

Мсля, че всичко това беше обвързано със срокове които отдавна са изтекли. Не съм сигурен ама май е така! Питайте! До Истамбул се стига!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 29 Яну 2013, 21:10

На мен за сроковете ми е ясно че може малко да сме ги изтървали. Главно въпроса ми е- как точно да се обърна към общината и към кой точно. Дали чрез писмена молба или лично. А може би лично да идем в поземлената комисия? Не знам дали това ще помогне ама май лично е най-добре тъй като вуйчо ми и вуйна ми ги познава целия град? Моля, и наистина спешно, някой да ми каже най- точно към кой и как да се обърна, защото освен мен никой друг няма да се разтича за тези неща.
martin_157
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 29 Яну 2013, 21:25

:D :shock: Това за вуйчо ти, наистина е идея. :idea:
По този повод се сетих за една сентенция - Каква е разликата между Сциализма и Капитализма ?
При Социализма - имаш ли вуйчо владика, ще станеш поп.
При Капитализма - нямаш ли вуйчо владика, няма да станеш поп. :shock: :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Фев 2013, 17:25

martin_157 написа:На мен за сроковете ми е ясно че може малко да сме ги изтървали....ама май лично е най-добре, тъй като вуйчо ми и вуйна ми ги познава целия град?...

Тя мадамата е малко бременна, ама това с вуйчото е истинска находка (браво neutralen)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 02 Фев 2013, 19:20

Аз направо в понеделник отивам с документите в общината, пък там ще се разбере.
martin_157
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Фев 2013, 17:51

martin_157 написа:Аз направо в понеделник отивам с документите в общината, пък там ще се разбере.

На ревера носете бадж със снимка на вуйчо Ви и вуйна Ви за да не стане грешка! :D :D :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 06 Фев 2013, 21:35

Така нищо не става, за пореден път тук не получавам компетентен отговор за да мога сам да си задвижа нещата. Накрая ще си наема адвокат и ще си имам едно наум за тоя сайт, който за трети път не ми помага с абсолютно нищо!
martin_157
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 06 Фев 2013, 21:46

martin_157 написа:... Накрая ще си наема адвокат ...

Това първо на първо, защо накрая?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Фев 2013, 00:50

martin_157 написа:Така нищо не става, за пореден път тук не получавам компетентен отговор за да мога сам да си задвижа нещата. Накрая ще си наема адвокат и ще си имам едно наум за тоя сайт, който за трети път не ми помага с абсолютно нищо!

А Вие как мислите, че може да Ви се помогне оттук, след като трябва да се направи справка в съответната община, да се видят срокове и книжа. Сериозни проблеми не се решават по форумите, а реално с колега адвокат. Приятна вечер!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 17:20

nk7702n написа:
martin_157 написа:Така нищо не става, за пореден път тук не получавам компетентен отговор за да мога сам да си задвижа нещата. Накрая ще си наема адвокат и ще си имам едно наум за тоя сайт, който за трети път не ми помага с абсолютно нищо!

А Вие как мислите, че може да Ви се помогне оттук, след като трябва да се направи справка в съответната община, да се видят срокове и книжа. Сериозни проблеми не се решават по форумите, а реално с колега адвокат. Приятна вечер!

nk7702n, не разваляй работата! Таман питащия беше напипал верния път на вуйчо си и вуйна си, а ти го носърчаваш към адвокат.
martin_157 дръж се за вуйчо си, не я слушай адвокатски им работи!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 01 Авг 2013, 12:07

Между другото нищо не стана, адвокатката беше неграмотна и не знаеше какво га каже и правеше догатки....ясно че трябва някой добър софийски а не благоевградски...
martin_157
Младши потребител

Мнениеот Melly » 01 Авг 2013, 12:27

martin_157 написа:Между другото нищо не стана, адвокатката беше неграмотна и не знаеше какво га каже и правеше догатки....ясно че трябва някой добър софийски а не благоевградски...

martin_157,
Добрият адвокат може и да е от Горно Нанадолнище. Не е критерий за кадърност в коя адвокатска колегия се е вписал.

П.П. В случай, че си приел "препоръка" за "добър" адвокат от всезнайкото julyanvonemona, явно е защо си бил разочарован.... Повод за предположението ми е неговата реплика по-горе:
julyanvonemona написа:nk7702n, не разваляй работата! Таман питащия беше напипал верния път на вуйчо си и вуйна си, а ти го носърчаваш към адвокат.

П.П.П. Година и половина пропиляно време... А това е фактор, който не работи в твоя полза, martin_157... За съжаление.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Авг 2013, 15:34

Melly написа:
martin_157 написа:Между другото нищо не стана, адвокатката беше неграмотна и не знаеше какво га каже и правеше догатки....ясно че трябва някой добър софийски а не благоевградски...

martin_157,
Добрият адвокат може и да е от Горно Нанадолнище. Не е критерий за кадърност в коя адвокатска колегия се е вписал.

П.П. В случай, че си приел "препоръка" за "добър" адвокат от всезнайкото julyanvonemona, явно е защо си бил разочарован.... Повод за предположението ми е неговата реплика по-горе:
julyanvonemona написа:nk7702n, не разваляй работата! Таман питащия беше напипал верния път на вуйчо си и вуйна си, а ти го носърчаваш към адвокат.

П.П.П. Година и половина пропиляно време... А това е фактор, който не работи в твоя полза, martin_157... За съжаление.

Како Melly! Въпреки че съм малко по възрастен от теб си позволявам такова обръщение, защото си ценен предмет в МОЯТА колекционерска сбирка. Като визира
добър софийски а не благоевградски....
адвокат, човека ти прави реверанс, а ти се правиш на кьорпе. Не бой се никого не съм препоръчал и тебе включително. Тебе си те излъсквам и си те пазя за да служиш като жив артефакт на адвокатския занаят! :lol: :lol: :lol:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот portokal » 01 Авг 2013, 19:38

Много яка тема е тая за прадядото, вуйчото и вуйната и Закона за очуждените имоти. 8)
Колебая се дали е гавра, но май не е.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 05 Авг 2013, 00:42

Хаха чак на мен ми стана смешна темата ми.... не става въпрос дали е от софия или благоевград...просто има еднин страхотен адвокат съученик на майка ми който се е един вид имотен...иначе не е толкова пропиляно времето...като ходих в благоевград,извадих от архивите страшно много документи и доказателства в наша полза...
martin_157
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 05 Авг 2013, 16:01

martin_157 написа:Хаха чак на мен ми стана смешна темата ми.... не става въпрос дали е от софия или благоевград...просто има еднин страхотен адвокат съученик на майка ми който се е един вид имотен...иначе не е толкова пропиляно времето...като ходих в благоевград,извадих от архивите страшно много документи и доказателства в наша полза...

Ами, поздравления. Значи не само "софийското-брата адвоката" било качествено, намирали се сносни и из Прованса.

Да не забравите да се обадите на вуйчото и вуйната, ако случайно съветът на провинциалиста даде фира. Успех!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот martin_157 » 05 Авг 2013, 19:38

Те вуйчо и вуйна казаха че си имат достатачно имоти и не ги интересува...да сме се оправяли...Така че ...май те отпадат като варянт хахах :D
martin_157
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба