начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ОТМЯНА НА ЗАПОВЕД ЗА УВОЛНЕНИЕ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ОТМЯНА НА ЗАПОВЕД ЗА УВОЛНЕНИЕ

Мнениеот guero » 05 Сеп 2013, 17:21

В съдебното решение не е упоменато необходимото обезщетение, което се полага при отмяна на заповед за уволнение и работодателя се прави на "ощипан" и не ми го плаща, това обезщетение.Какво мога да направя след като решението е влязло в сила.
Благодаря предварително за компетентните отговори!
guero
Младши потребител

Re: ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ОТМЯНА НА ЗАПОВЕД ЗА УВОЛНЕНИЕ

Мнениеот REVOLUTION » 05 Сеп 2013, 17:50

Ние откъде да знаем.Да не сме ясновидци какво е станало по делото , че да го няма "упоменато необходимото обезщетение". :shock:
Нямахте ли адвокат по делото?Той е длъжен да Ви отговори на въпроса.Ако сте нямали адвокат е време да посетите такъв, ако искате да видите обезщетение, иначе може да си пишете по форумите или да пускате жалби до арменсия поп.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот guero » 05 Сеп 2013, 23:03

имах, но не адвокат, а адвокатка.Тя ми каза, че ще обжалваме, май че спомена и някакъв такъв поп. А сега сериозно, при отмяна на заповед за уволнение, работодателя дължи обезщетение за периода, за който работника или служителя е бил без работа, защо все пак същия се прави на ощипан?
guero
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 06 Сеп 2013, 00:05

:roll: Ами вие предявихте ли ИСК за обезщетение и ако е така - по кой член от КТ.
Не е възможно ако сте предявили Иск, съдът да не се произнесе по иска. :shock:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот guero » 06 Сеп 2013, 09:54

исках отмяна на заповедта за уволнение, но съгласно чл. 104 от ЗСлД и КТ, при отмяната следва изплащане на обезщетение за времето, което съм бил безработен. Така, че топката е в полето на "работодателя", но той нехае
guero
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 06 Сеп 2013, 10:04

:D Съдът не присъжда служебно обезщетение - без да предявите иск по чл.225 от КТ, няма да получите обезщетение. Давностния срок за предявяване на този иск е 3 години.
От една друга тема, тук във Форума е известно, че вие пишете жалби, вместо да предявявате искове по съответния ред - просто губите време, пари и най-важното - правото ви на иск се погасява по давност поради вашата упоритост да се жалвате. Проблемът при вас не е в това, че не знаете, а в това, че не искате да се научите. :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот guero » 08 Сеп 2013, 15:39

Не се сещам, с коя тема от форума съм създал впечатление на пишещ жалби, но в случая, какво друга ми отстава, когато съм безработен, а за исковете се искат такси. Би ли могъл да ми кажеш?
guero
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 08 Сеп 2013, 16:06

:roll: Влез в личния си профил и прочети пуснатата от теб тема "решение на ВКС".
По твоя проблем - трудовите дела са безплатни - не се дължи ДТ за предявяване на искове по КТ. И друго - как така си безработен, нали казваш, че съдът е отменил заповедта за уволнение. Напиши от кой град си и има вероятност някой адвокат да се свърже с теб и да поеме делата ти при някакви отлагателни (за плащането) условия.:D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот guero » 09 Сеп 2013, 22:21

Когато водих делата бях безработен, с 160 лв. от борсата, колко от тях трябваше да дам на адвокат за да постигна същия резултат, може би парите за четири месеца?!
guero
Младши потребител

Мнениеот guero » 09 Сеп 2013, 22:23

От София съм
guero
Младши потребител

Мнениеот todor72 » 04 Авг 2017, 11:06

Обжалване на незаконно уволнение по исков ред - адвокат Тодор Мангъров. Безплатна консултация.
http://tml-consult.bg/index.php?lang=bg
todor72
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ