- Дата и час: 23 Фев 2025, 21:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
починал съдлъжник по кредит
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
починал съдлъжник по кредит
Здравейте отново! Искам да попитам - изтеглих кредит, като съпругът ми ми беше съдлъжник. Застраховката по кредита е на името и на двама ни. Съпругът ми внезапно почина. Уведомила съм застрахователното дружество, но все още нямам становище от тях какво ще стане с кредита. Моля ви ако някой е запознат да ми отговорите - след като съпругът ми е съдлъжник по кредита застраховката ще покрие ли някаква част от кредита и/или целият кредит?! Четох общите условия за застраховката, там пише - при настъпване на застрахователно събитие, Застрахователят ще заплати: при смърт - остатъка по кредита, включващ погасителната вноска за месеца, през който е настъпило събитието и остатъка от главницата. Какво да очаквам от Застрахователя, тъй като знаете, че в такива моменти винаги си намират вратички за измъкване. Благодаря предварително за отговорите!!!
- tsveti_s
- Младши потребител
Re: починал съдлъжник по кредит
Никой ли не може да ми помогне при този казус? Моля ви.. дайте ми съвет..
- tsveti_s
- Младши потребител
Много е сложно, за да се даде отговор тук.
Първо, не давайте информация за заболявания, които да станат причина да откажат изплащане на застраховката, като се позоват на това,че е бил болен към момента на сключването.
Не съм сигурна , дали ще изплатят цялата сума или изобщо дали ще платят каквото и да е, тъй като могат да се позоват на солидарната Ви отговорност за дълга.
Първо, не давайте информация за заболявания, които да станат причина да откажат изплащане на застраховката, като се позоват на това,че е бил болен към момента на сключването.
Не съм сигурна , дали ще изплатят цялата сума или изобщо дали ще платят каквото и да е, тъй като могат да се позоват на солидарната Ви отговорност за дълга.
- sunrise
- Активен потребител
Съпругът ми не е бил болен. Дайте ми съвет към кого да се обърна за подобен казус, тъй като очаквам от Застрахователя да се измъкне именно заради това, че сме солидарно отговорни. Но както ви писах в Общите условия пише - при настъпване на застрахователно събитие, Застрахователят ще заплати: при смърт - остатъка по кредита, включващ погасителната вноска за месеца, през който е настъпило събитието и остатъка от главницата. Не е упоменато конкретно при смърт на единия солидарен длъжник или при смърт на двамата. Застраховката е на името и на двама ни. Още нямам никакъв отговор от Застрахователя и не знам какво да правя.
- tsveti_s
- Младши потребител
Почти съм сигурна ,че ще се измъкне. не може да не пише повече подробности в застраховката. А отговорът , който мога да Ви дам е да се обърнете към адвокат, по възможност, който има практика в подобни казуси.
При всички случаи, няма да покрие целият дълг.
При всички случаи, няма да покрие целият дълг.
- sunrise
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|