начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

кредит

кредит

Мнениеот nedqlko_gatov49 » 21 Сеп 2013, 07:35

Имах заем, потребителски креди.Останах без работа и няколко месеца не съм плащал.Направих споразомение с адвоката на банката за равни месечни вноски.Плащам си редовно и ми остана сума 650лв.Реших да ги изплатя на веднъж и сеха ми казаха че освен това дължа пари на ЧСИ сума от 650 лв.Каква е тази такса, как се определя имат ли право да ми искат тези пари и как да постъпя.
nedqlko_gatov49
Нов потребител

Re: кредит

Мнениеот windlove » 21 Сеп 2013, 11:23

Не даваш достатъчно данни.
Получавал ли си Покана за доброволно изпълнение от съдебен изпълнител, че кредита ти е станал изискуем и е образувано изпълнително дело? Ако си получил да - това са таксите и разноските на съдебния изпълнител по съответното изпълнително дело. За това как се определя - има тарифа към ЗЧСИ и имат право да ти е искат. Вече за размера, зависи от сумата, която е имало да се събира и начислените и извършени действия по самото дело. Тук няма как да гадаем за точния размер и кое какво е.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Re: кредит

Мнениеот milley » 04 Окт 2013, 22:10

Най-вероятно човекът е плащал директно в банката, не е знаел, че има изпълнително дело вече. Малко е неясно, защото не вярвам да не е получавал ПДИ.
Ако е през съдия-изпълнител - да, дължат се такси.
milley
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство