начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

имам ли права върху собственността

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имам ли права върху собственността

Мнениеот mariask » 18 Окт 2013, 12:19

Здравейте, моят свекър иска да прехвърли/или по-точно дари/апартамент на малолетните ми деца, с "доглеждане"/ако правилно използвам израза/ на съпруга ми.Въпросът ми е, може ли това да стане без моят подпис и съгласие, изобщо може ли да стане само с "доглеждане " съпругът ми ,и аз имам ли права върху имота?Предварително благодаря.
mariask
Нов потребител

Re: имам ли права върху собственността

Мнениеот mariask » 18 Окт 2013, 12:47

Много ми трябва поне едно мнение.Моля ако може някой да ми отговори.. :(
mariask
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 18 Окт 2013, 13:23

[quote="mariask"]Здравейте, моят свекър иска да прехвърли/или по-точно дари/апартамент на малолетните ми деца, с "доглеждане"/ако правилно използвам изразапо-скоро Не / на съпруга ми.Въпросът ми е, може ли това да стане без моят подпис и съгласие Да, изобщо може ли да стане само с "доглеждане "Може и да може, може и да не може...все пак зависи от "доглеждането", но пък от недоглеждането, последиците са тежки съпругът ми ,и аз имам ли права върху имота? НеПредварително благодаря.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот mariask » 18 Окт 2013, 13:41

Честно казано не разбрах много...особено от това "Може и да може можи и да не може...и от това последиците са тежки...? Става въпрос за това ,че апартамента прехвърли ли се на децата ми дали може да е само с доглеждане на съпругът ми, без мое доглеждане.И аз като тяхна майка изобщо ли нямам право на мнение и т.н....................
mariask
Нов потребител

Мнениеот alanya » 26 Окт 2013, 17:44

Pırvonaçalno iskam da otbeleja çe sım mnogo ştastliva ot tova çe sım v lex.bg,koyto blog sledya i mnogo obiçam i predi malko nay posle uspyah da se registriram.İmam edin vıpros -dyado poçina(başta na mayka mi) i po zakonen red nedvijimite mu imoti po nasledstvo ostana po dyal mejdu 4-te mu detsa,semeyni sa i vseki si ima 2.detsa.Mayka mi e nay-golyamata sred tyah.Na vseki ot tyah se pada po 25 dekara zemya.Mayka mi çrez noter dade prava na vuyço mi za prodajba na svoyat dyal i toy za tselta bil podal vsiçkite dokumenti na advokata koyto sıs vreme gi e izgubil-no az ne vyarvam na tova,poneje sım protiv prodajbata i iskam dyala i da ostane v semeystvoto ni...te me lıjat.Çuvstvitelna sı kım tozi vıpros,zaştoto izrasnah v rıtsete na baba i dyado i jelaya da se zapazi tova nasledstvo.Vıprosıt mi e - mayka mi imali zakonno pravo za prodajba ştom ima 2.detsa (az i sestra mi)i za da se zapazi dyala i v semeystvoto ni kakvo tryabva da napravya.Vse oşte zemite ne se prodadoha,za sega - i sım ubedena çe dokumentite sa vıv vuyço mi.Blagodarya vi otsega.
alanya
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 26 Окт 2013, 20:43

alanya написа:mayka mi imali zakonno pravo za prodajba ştom ima 2.detsa (az i sestra mi)i za da se zapazi dyala i v semeystvoto ni kakvo tryabva da napravya

Нищо не можете да направите, защото вие и сестра ви не сте призовани по закон да наследявате дядо си- майка ви, докато е жива, сама се разпорежда с наследството си.

.п. В нета е пълно с кирилизатори, ако имате проблем в това отношение- моля, пишете на кирилица.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот alanya » 26 Окт 2013, 22:09

Благодаря за отгова.Имах малка надежда и то не остана,за голяма жалост.
alanya
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба