начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Давностен срок за Административно Наказание глоба от КЗЛД

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Давностен срок за Административно Наказание глоба от КЗЛД

Мнениеот radiocbtaxi » 27 Окт 2013, 00:05

Здравейте !
Моля за съдействие и съвет по следниа казус:
През 2010 г., от Комисия за Закрила на Лични Данни ( КЗЛД ), ме потърсиха да ме питат дли познавам лице с инициалите Х.Х.Х. , което било подало сигнал за неправомерно публикуване на данни в интернет пространството. При мен дойде документ, донесен ми от кварталния и документа се казва:
Постъпила е жалба от лицето Х.Х.Х. на дата 26.01.2009 г.Какви са ви отношенията с този човек и от кога го познавате....
Според написаното, аз отговорих, че познавам подобен човек с подобни инициали, но от доста по-късен период и понеже името е съкратено, не мога да кажа, че познавам това лице.
:D Тук са допуснали грешка и по навик, най-вероятно са написали дата 26.01.2009, а реално жалбата е пусната на 26.01.2010 :D
От тогава не са ме търсили и не съм получавал каквито и да е документи нито съм обжалвал, каквото и да е.
Оказа се, че има излезнало решение на комисията с което ми налага " административно наказание – глоба в размер на ....... лева"
За това нещо разбрах, понеже получих писмо от банката, че ми е наложен Обезпечителен Запор на сметките от "ТД НА НАП СОФИЯ". Поразрових се в нета и видях въпросния документ на КЗЛД.
Изчетох внимателно документа и ми направи впечатление, че комисията казва, че има документ от трета страна по въпросния казус, на който съм се бил подписал.
Най-отговорно, заявявам пред всички Вас, че подобен документ не съм подписвал. Дори не знам как изглежда. Убеден съм, че някой ми фалшифицирал подписа, поне на едно място, защото не знам колко подписа са необходими във въпросния документ, за да потулят нещата.
Давностния срок за административното наказание наложено от КЗЛД изтича скоро - в края на тази година - две години +1/2 = 3 години. Това разбрах от изчетените теми от този форум. За срока за запора, трябва да минат още 5 г. от датата на .... ? или...
Това е в общи линии казуса. Ако има сред Вас специалист по такива дела, моля да ми дадете кординати на добър адвокат или поне да ме посъветвате какво да правя, както и сроковете, защото може и да греша. Тази материя ми е доста чужда.
radiocbtaxi
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ