начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

ВКС-нищожно решение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ВКС-нищожно решение

Мнениеот eclaire » 10 Яну 2014, 22:56

Касае се за влязло в сила решение на ВКС! Цената на иска е определена към момента на завеждането му и спорове по нея не са предявени нито от страните, нито служебно от съда! В исковата молба ищцата е определила цена на иска – 246,80 лв. / 2 кв. м. от 60 кв. м. по данъчна оценка/. При процедурата по допустимост на касационната жалба обаче „НЕЗНАЙНО” защо на трета инстанция е изменена цената на иска, като е записана данъчната оценка на целия имот – 60 кв. м. От определения на същия съдийски състав е видно, че връща или оставя без разглеждане касационни жалби с цена на иска под 5000 лв. по гр. дела, със следните мотиви: „ на първо място цената на иска се определя към момента на завеждането му”, „при условията на иззета компетентност” - опр. № 219 от 16.06.2011 година по гр. д.№ 594 по описа на ВКС за 2011 год.; ” След като цената на иска е под определения в чл.280, ал.2 ГПК размер, то въззивното решение е влязло в сила с постановяването му” – опр. №130 от 12.05.2011 год. по гр.д. № 443 по описа на ВКС за 2011 г.; опр. №383 от 19.10.2011 год. по гр. дело № 999 по описа на ВКС за 2011 г.; опр. №230 от 23.06.2011 год. по гр.д. № 218 по описа на ВКС за 2011 г.; опр. № 255 от 06.07.2011 год. по гр.д. № 688 по описа на ВКС за 2011 г.; опр. № 256 от 06.07. 2011 год. по гр.д. № 646 по описа на ВКС за 2011 г. и др. Не съм пристрастна като ощетена! Възмутена съм от …… действия на върховни съдии! Прекалено ясно е, че извършеното не е по невнимание, по погрешка, некомпетентност или ниска квалификация, видно от постановените определения от въпросния съдийски състав и изменената цена на иска при процедурата по допустимост на касационната жалба! Извършеното е напълно съзнателно и целенасочено, за да бъде разгледана касационната жалба и постановено решение! За съжаление решенията на ВКС не подлежат на обжалване, а с оглед функциите му на ВЪРХОВНА инстанция за точно и еднакво прилагане на закона от всички съдилища не следва да подлежат и на съмнение! Знам, че имам основание и право! Но как да защити нарушените си права гражданин на РБългария, когато са нарушени от ВКС ИПН – разгледана касационна жалба с цена на иска под 5000 лв.; отменено влязло в сила решение , не по реда на отмяната, а на касационното обжалване и постановено решение извън правораздавателната власт на съда при условията на отнета компетентност! Не знам обаче мога ли да се надявам, че изобщо има съдии, които изпълняват добросъвестно дълга си! Не знам обаче дали мога да се надявам, че решението ще бъде обявено за нищожно, като постановено извън правораздавателната власт на съда при условията на отнета компетентност – чл. 280, ал.2 ГПК, в нарушение на ИПН – изменена е цената на иска на трета инстанция от съдийски състав на ВКС при процедурата по допустимост на касационната жалба и отменено е влязло в сила решение на основание чл. 293 ГПК! Ще бъда благодарна, ако някой ме насочи към адвокат, който би се заел да се пребори и опълчи срещу решение на ВКС!
eclaire
Младши потребител

Re: ВКС-нищожно решение

Мнениеот error » 11 Яну 2014, 09:57

eclaire написа: Възмутена съм от …… действия на върховни съдии!

Препоръчвам ти да се ограмотиш малко, пък после пак си се възмущавай, колкото ти душа иска.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 11 Яну 2014, 10:18

eclaire написа:Касае се за влязло в сила решение на ВКС! Цената на иска е определена към момента на завеждането му и спорове по нея не са предявени нито от страните, нито служебно от съда! В исковата молба ищцата е определила цена на иска – 246,80 лв. / 2 кв. м. от 60 кв. м. по данъчна оценка/. При процедурата по допустимост на касационната жалба обаче „НЕЗНАЙНО” защо на трета инстанция е изменена цената на иска, като е записана данъчната оценка на целия имот – 60 кв. м. От определения на същия съдийски състав е видно, че връща или оставя без разглеждане касационни жалби с цена на иска под 5000 лв. по гр. дела, със следните мотиви: „ на първо място цената на иска се определя към момента на завеждането му”, „при условията на иззета компетентност” - опр. № 219 от 16.06.2011 година по гр. д.№ 594 по описа на ВКС за 2011 год.; ” След като цената на иска е под определения в чл.280, ал.2 ГПК размер, то въззивното решение е влязло в сила с постановяването му” – опр. №130 от 12.05.2011 год. по гр.д. № 443 по описа на ВКС за 2011 г.; опр. №383 от 19.10.2011 год. по гр. дело № 999 по описа на ВКС за 2011 г.; опр. №230 от 23.06.2011 год. по гр.д. № 218 по описа на ВКС за 2011 г.; опр. № 255 от 06.07.2011 год. по гр.д. № 688 по описа на ВКС за 2011 г.; опр. № 256 от 06.07. 2011 год. по гр.д. № 646 по описа на ВКС за 2011 г. и др. Не съм пристрастна като ощетена! Възмутена съм от …… действия на върховни съдии! Прекалено ясно е, че извършеното не е по невнимание, по погрешка, некомпетентност или ниска квалификация, видно от постановените определения от въпросния съдийски състав и изменената цена на иска при процедурата по допустимост на касационната жалба! Извършеното е напълно съзнателно и целенасочено, за да бъде разгледана касационната жалба и постановено решение! За съжаление решенията на ВКС не подлежат на обжалване, а с оглед функциите му на ВЪРХОВНА инстанция за точно и еднакво прилагане на закона от всички съдилища не следва да подлежат и на съмнение! Знам, че имам основание и право! Но как да защити нарушените си права гражданин на РБългария, когато са нарушени от ВКС ИПН – разгледана касационна жалба с цена на иска под 5000 лв.; отменено влязло в сила решение , не по реда на отмяната, а на касационното обжалване и постановено решение извън правораздавателната власт на съда при условията на отнета компетентност! Не знам обаче мога ли да се надявам, че изобщо има съдии, които изпълняват добросъвестно дълга си! Не знам обаче дали мога да се надявам, че решението ще бъде обявено за нищожно, като постановено извън правораздавателната власт на съда при условията на отнета компетентност – чл. 280, ал.2 ГПК, в нарушение на ИПН – изменена е цената на иска на трета инстанция от съдийски състав на ВКС при процедурата по допустимост на касационната жалба и отменено е влязло в сила решение на основание чл. 293 ГПК! Ще бъда благодарна, ако някой ме насочи към адвокат, който би се заел да се пребори и опълчи срещу решение на ВКС!

...Колко мъка има на този свят, Господи! :|

...Още един кадър на милиционерницата в Симеоново!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 11 Яну 2014, 11:44

При тези данни, би следвало да мислите за неправилно, а не за нищожно решение.
ВКС е компетентен да се произнася по допустимост на касационното обжалване, като може да постанови едно правилно, или неправилно определение, а не решение. След като е допуснато касационно обжалване, постановеното от ВКС решение може да бъде правилно, или неправилно, но не и нищожно.
neutralen
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ