начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Неоснователно обогатяване по смисъла на ЗЗД

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Неоснователно обогатяване по смисъла на ЗЗД

Мнениеот ivanov_p » 19 Яну 2014, 12:48

Извън темата ще кажа, че най-вредните за обществото са принципните хора, а за обществото и себе си - честните. Наш дълг е да зпълняваме задълженията си точно, а не да сме честни, защото най-големите поразии се правят от такива.

Юристконсулта няма никаква нужда от твоето разрешение за да образува дело, просто отива и го пуска, взима 100 лв. за заповедното и 300 за изпълнителното, ако му дават всички. Ако досега не го прави може да е някакво съмнение, може и да е политика. Ти от своя страна ако мислиш, че си прав трябваше вече да си платил четвъртата вноска и да водиш преговорите от позицията, ако не на точно изпълнени задължения, поне на изпълнени със забава. Това след няколко дни може те постави в печеливша позиция и да приключи случая (защо едва ли ще намериш в нета, ще си платиш на адвокат да ти каже), а от друга ще ти даде възможност да влезеш в кореспонденция с тези над юриста, ако въобще си дадат зор да четат, а не сложат резолюция "За бай Пешо(юриста)".
Като си изпълниш задълженията, макар и със забава, имаш право да търсиш и тяхна забава (неизпълнение).
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот sokolot » 19 Яну 2014, 21:18

neutralen
Иска ти се, нали :)

ivanov_p
По твоята логика, ЗАД също е вредно, защото не е изпълнило задълженията си.
Но то именно защото повечето в тази страна разсъждават като теб, след 100 години просто няма да има такъв народ. Природата си знае работата.

Ще се отнася до второто.
1-во тоя не е юристконсулт, а външен адвокат, който очевидно не служител на ЗАД. Действията му са ми нелогични от самото начало, но вече не се опитвам да го разбера.

2-ро Да, и на мен ми хрумна това вчера.
Ако нямаме законно прекратен договор, той би трябвало той да е още в сила, следователно, ако си платя четвъртата вноска автоматично, това би трябвало да неутрализира претенцията.
Звучи логично. Проблемът е, животът ме убедил, че не всичко, което е логично на теория е така и в практиката.
Не ми се иска, сега да платя 4-тата вноска, а после оня, пак да продължи да се прави на мъж.
Затова се надявам постигнем договорка със ЗАД и да прекратим тая глупост.
sokolot
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 19 Яну 2014, 22:34

8) Съдейки по написаното, включително и днес, не е вярно това че "вчера" нещо ти хрумнало.Просто от моя последен отговор от днес си разбрал, че ще те осъдят, независимо дали съдът ще приеме договора за прекратен, или действащ към деня на щетата . Не харесваш това което ти пиша, щото си от тези, които искат да им кажат, това, което искат да чуят. Държиш се грубо и невъзпитано с хора, които ти помагат и си неблагодарен.Но това си е за твоя сметка. 8)
neutralen
Активен потребител

Мнениеот sokolot » 20 Яну 2014, 01:11

Заличено от модератор: причина: Нарушение на Условията за ползване

Специални благодарности на bebitor :-)
Благодаря и на другите участници, като bird_of_paradise, които макар и да бяха на различно мнение, го изказаха аргументирано и по същество, без лични нападки.

Заличено от модератор: причина: Нарушение на Условията за ползване
sokolot
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 20 Яну 2014, 05:00

Аз съм една от най-лютите участници в този форум( не се гордея) и ще се включа, защото за мен е неприемливо отношението ви към пишещите в темата - смятам, когато се прекрачи тънката граница на уважение, че модераторите следва да изпълняват акуратно задълженията си! В конкретния случай и да ви заличат от тук историята на лекса няма да загуби нищо ( освен, че всички сме заменими не е загуба да се лиши човек от арогантно отношение).

Положителното ми отношение е към колегата Беби, не към вас sokolot - без заблуди. С годините се научих да ви игнорирам повечето питащи именно заради това, което демонтирате към хората загубили от времето си, за да споделят знанието си безвъзмездно, като напишат два реда, които често са правилни, макар да не ви харесват.
Колкото и да ми е жал за вас, и такива като вас, които за някакви си 300-500лв. ще платят на консултант 50лв. идва момент в живота, когато си казваш, че всеки заслужава, това което е надробил. Е, вашият дойде.

Сега, бъдете добър, напуснете този форум така, както влязохте- тихо и без много шум. 8)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ogo1234 » 27 Яну 2014, 22:59

Ейййй, ама някой хора освен кръгли некадърници и комплексари, са и гадни злобари!
Нормално, като знаеш, че си некадърник обикновено другите две качества си избуяват от само себе си.
-----------
Пиша за последно само заради онези, които са следили казуса и за тези, които евентуално ще имат същия проблем:
Миналата седмица, си уредих среща с представители на ЗАД. След като изложих фактите и тезите на bebitor, представителите на ЗАД се съгласиха с мен. Стигнахме до общото мнение, че действително, договорът не е бил прекратен и следователно аз съм прав в това, да претендирам да заплатя 4-та вноска, а не стойността на ремонта.

След това в неформален разговор доста се посмяхме над тезата на bird_of_paradise, че съдилищата имали специално отношение към ГО, защото изпълнявала "социална функция".

Ето и копие от e-mail-a, който получих тази вечер:
From: D... I... [mailto:d..._i....@......bg]
Sent: Monday, January 27, 2014 5:29 PM
To: .....@.....bg
Subject: RE: сметка

Здравейте,
сумата е разнесена. Полицата е със статус „платена”

Поздрави

D....I....
Insurer

.......... ..........INSURANCE GROUP
...., ..... blvd., 1000 Sofia, Bulgaria

Тел: +359 2 ........
Факс: +359 2 ......
E-mail: d........._i.......@........bg
www............bg

В заключение:
1. bebitor - Вие очевидно сте блестящ професионалист, бяхте напълно права за всичко. Ако имам по-сериозен случай, от това дребно недоразумение, обезателно ще Ви потърся в качествено Ви на адвокат, а не на форумец.
2. neutralen, datajumanji - както вече ви казах, по-добре си върнете купените дипломи.
3. bird_of_paradise - злобата, няма да компенсира по никакъв начин, вашата некадърност.

Вече можете да си злобеете на воля :D Сбогом!
ogo1234
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 28 Яну 2014, 13:41

ogo1234, въпреки чудесните думи, които сте писал за мен, не одобрявам отношението Ви към колегите. Днес съм права, утре не, а кой ще спечели е въпрос на аргументи и доказателства. В правото нищо не е само черно или само бяло. Печелила съм губещи и съм губила печеливши дела по една или друга причина- всеки е минал през това. Противните становища трябва да се уважават, да се анализират и да се ценят дори повече от мненията, съвпадащи с това на питащия. А bird_of_paradise е чудесен професионалист и един от най-добрите адвокати, които познавам. От neutralen също имам много добри форумни впечатления. Аз самата пиша много рядко тук, други- по-добри от мен, също престанаха по една или друга причина. Форумът се крепи именно на тези участници като райското птиче и неутрален, които въпреки натовареността си отделят време и внимание. За това не ме хвалете излишно и не обиждайте колегите, а бъдете благодарен, когато Ви показват другата страна на медала.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ