начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Изкупуване на задължение на родител

Изкупуване на задължение на родител

Мнениеот eli_free » 25 Яну 2014, 17:03

Съществува ли възможност да изкупя дълга на баща си към банка? По - принцип кредита е потребителски, но известно време беше не обслужваем и дойде съдя изпълнител да направи оценка на къщата (имота се води на двамата родители) и баща ми се разбра с него да му внася по 20 лв. на месец и нещата спряха до там. След известно време баща ми почна работа и почнаха да му одържат от заплатата и в момента заема се погасява нормално. Догодина баща ми ще се пенсионира и каква е възможността аз да изкупя оставащия дълг? Извинявам се на всички ако не съм описала правилно зададения въпрос!
eli_free
Нов потребител

Re: Изкупуване на задължение на родител

Мнениеот katerinakuch » 25 Яну 2014, 17:32

Разговаряйте със съдия-изпълнителя и му обяснете, че искате да помогнете на баща си, като погасявате задължението му, извършвайки плащания. Със сигурност ще стигнете до консенсус.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 25 Яну 2014, 18:00

По-правилно е било СИ да извади половинката от къщата на продан и на 3-4 търг да я купите. Така или иначе може да платите дълга, но трябва да оформите нещата документално за да ви ползват след това.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот lanfear » 30 Яну 2014, 17:56

Договор за заместване в дълг? :roll:
lanfear
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Фев 2014, 00:41

lanfear написа:Договор за заместване в дълг? :roll:

Не, суброгация по чл. 74 ЗЗД.
ivanov_p