начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Отказ за издаване на паспорт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за издаване на паспорт

Мнениеот ivan_veskov » 07 Фев 2014, 22:38

Здравейте,

Намерих си работа на океански пасажерски кораб на нелоша позиция. За съжаление преди 1 година бях осъден несправедливо на 1300 лв административна глоба по чл. 325 от НК за едро хулиганство. Тъй като "свидетелите" нагло излъгаха, въпреки наличие на доказващ невиновността ми запис от камера, аз не платих глобата.

Въпросът ми е, възможно ли е да ми бъде отказано издаването на моряшки или задграничен паспорт и има ли дадената институция правно основание за това?

Благодаря Ви сърдечно за вашите отговори!
ivan_veskov
Младши потребител

Re: Отказ за издаване на паспорт

Мнениеот ivanov_p » 07 Фев 2014, 23:20

Хубаво е да си платиш глобата, защото при неплатена глоба следващия път съдът ще реши, че глобата няма възпитателен ефект и може да се окажеш несправедливо осъден ефективно.

Иначе в октаза трябва да има и накакви мотиви, ако са си дали зор да ти откажат писмено.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот sunshine_75 » 07 Фев 2014, 23:32

Ако е само това осъждане, няма никаква пречка да Ви бъде издаден паспорт. Всъщност, най-вероятно не сте осъждан, а сте освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание по реда на чл. 78а от НК...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот ivan_veskov » 08 Фев 2014, 00:42

Точно така, бях освободен от наказателна отговорност. Това е първото ми и последно нарушение за 29 години живот.

Благодаря ви сърдечно за вашите отговори.
ivan_veskov
Младши потребител

Мнениеот todorst » 09 Фев 2014, 21:30

забавни въпроси І ВЪЗМОЖНО ЛИ Е, т.е МОЖЕ ЛИ? Въпрос на възможност, не на задължение! Друго е всеки български гражданин " ИМА ПРАВО " Прочетете съответните книжки!!
todorst
Потребител

Назад към Взаимопомощ