Моля за отговор на следния казус от всеки, който има опит и може да ми отговори:
Има решение на Окръжен съд, в което изрично е казано, че в едномесечен срок може да се подаде касационна жалба пред ВКС. Мога ли лично аз да подам жалбата като внеса и 30 лв. такса, или това трябва задължително да го направи представляващия адвокат, който първо иска да му платя адвокатския хонорар в размер на 500-600 лв.,без още да знам дали жалбата ще бъде допусната за разглеждане от ВКС?
Благодаря предварително за вашата помощ!
- Дата и час: 23 Фев 2025, 02:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право за подаване на касационни жалби
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Право за подаване на касационни жалби
Странни размишления имате Стефка...
Мислите ли, че има адвокат, който може да ви гарантира, че ВКС ще допусне жалбата ви? Аз ви гарантирам, че няма да можете да намерите такъв. Но дори и да намерите, това не е основаниеТО да му платите. Основанието е това, че ще ви свърши определен обем работа. А не, че ще ви предостави определен резултат, лелеян от вас.
И без да се познаваме, да ви гарантирам още нещо - жалба подадена лично от вас 100% НЯМА да бъде допусната.
Мислите ли, че има адвокат, който може да ви гарантира, че ВКС ще допусне жалбата ви? Аз ви гарантирам, че няма да можете да намерите такъв. Но дори и да намерите, това не е основаниеТО да му платите. Основанието е това, че ще ви свърши определен обем работа. А не, че ще ви предостави определен резултат, лелеян от вас.
И без да се познаваме, да ви гарантирам още нещо - жалба подадена лично от вас 100% НЯМА да бъде допусната.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Дали КЖ ще бъде допусната или не, няма начин някой да ви отговори тук по една причина- не познаваме конкретиката на делото, а тя е от съществена важност. А, и дори да се знае - основанията за допустимост не са за всяка устна лъжица ( не искате да знаете личното ми мнение по въпроса, но да кажем, че понякога магистрати от ВКС възможно да ви изненадат). Толкоз!
По въпроса с адвоката- няма пречка да си подготвите сама КЖ, но дори при тези условия все ще ви трябва адвокат, за да я приподпише ( чл. 284, ал.2 ГПК), за което следва да му заплатите минимум 150.00лв. ( когато не е изготвена от приподписващия адвокат, възнаграждението е в размер 3/4 от възнаграждението по чл. 7 или 8, но не по-малко от 150 лв. - чл.9, ал.1 от Наредба № 1/2004г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения).
Това- накратко.
Ще я обездвижат до отстраняване в определен срок на нередовностите... , каквото и да стане няма как да не плати онези 150лв., ако иска все пак от ВКС да и отговорят.
От там насетне- отговора е Божа работа.
По въпроса с адвоката- няма пречка да си подготвите сама КЖ, но дори при тези условия все ще ви трябва адвокат, за да я приподпише ( чл. 284, ал.2 ГПК), за което следва да му заплатите минимум 150.00лв. ( когато не е изготвена от приподписващия адвокат, възнаграждението е в размер 3/4 от възнаграждението по чл. 7 или 8, но не по-малко от 150 лв. - чл.9, ал.1 от Наредба № 1/2004г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения).
Това- накратко.
eurolinker написа:а ви гарантирам още нещо - жалба подадена лично от вас 100% НЯМА да бъде допусната.
Ще я обездвижат до отстраняване в определен срок на нередовностите... , каквото и да стане няма как да не плати онези 150лв., ако иска все пак от ВКС да и отговорят.
От там насетне- отговора е Божа работа.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Благодаря, за оказаната помощ, това ми е достатъчно. Информацията, от която имах нужда я получих!
- stefkabojilova
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|