начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

спортна федерация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спортна федерация

Мнениеот fafla » 20 Яну 2005, 17:26

Бихте ли могли да ми помогнете с повече информация по регистрацията на спортна федерация.Всякаква информация ще ми бъде от полза.
Благодаря предварително!!!
fafla

Re: спортна федерация

Мнениеот Gosho » 26 Яну 2005, 00:00

Най-добре се обърнете към миистерството на спорта, към БОК или някоя друга подобна мафиотска структура. Едно да знаете от мене - докато начело на спорта са алкохолик и баничар-тортаджия - забравете за нормално развитие на спорт в БГ.
Gosho

Мнениеот D.Ivanova » 26 Яну 2005, 00:46

спортна федерация може да се регистрира като юридическо лице с нестопанска цел. За целта са необходими учредители, събрание, устав. Tова е една съдебна процедура, посредсвом която се появявате и се легитимирате.Триабва да е ясно дали е с идеална цел или не, и какви точно цели имате. Ако имате желание за повече информация : dc_wokrmail@yahoo.com.Gosho написа:

> Най-добре се обърнете към миистерството на спорта, към БОК или
> някоя друга подобна мафиотска структура. Едно да знаете от мене
> - докато начело на спорта са алкохолик и баничар-тортаджия -
> забравете за нормално развитие на спорт в БГ.
D.Ivanova

Мнениеот 33333 » 26 Яну 2005, 09:27

Колежката, която е писала по-горе, е права. При подготовката на документи трябва добре да се запознаете както със ЗЮЛНЦ, така и със ЗФВС. Имайте предвид и Наредба № 2 /1999 година за лицензиране на спортните организации в Република България.
И основното, не забравяйте, че спортните федерации са доброволни сдружения на спортни клубове, занимаващи се се с един или сходни видове спорт.
Вероятно ще имате още въпроси.
Ако е така, пишете.

Поздрави и успех!
33333

Мнениеот protekta » 26 Яну 2005, 09:29

Написаното по-горе е от мене. Не зная какво е запаметено в компютъра, та се изписаха тези тройки.
protekta
Потребител

Мнениеот Gosho » 26 Яну 2005, 17:09

Колеги,

защо трябва да говорим празни приказки за ЗЮЛНЦ и различни Наредби, след като първо трябва да признаем, че спротът у нас е развъдник на мафиотски образувания? Всичко на книга е идеално разписано, но я пробвайте реална дейност, още повече в спорта. Нали ви е ясно, че подобни федерациики и дружества се правят за пране на пари.
Gosho

Мнениеот protekta » 26 Яну 2005, 19:01

Колега, вероятно има и такива за пране на пари. Има, обаче, и ентусиасти, които, независимо от всички трудности в тази област, се опитват да направят нещо /например да развият нов вид спорт у нас/. И в момента имам такива клиенти. Никак не им е лесно, но работят!
Поздрави!
protekta
Потребител

Мнениеот fafla » 08 Фев 2005, 14:47

Здравеите отново,
Благодаря за помощта,която ми оказахте до тук.
Имам един по-конкретен въпрос,а именно:Ясно е че федерацията ще бъде обединение на поне три спортни клуба.Това,което незная/а и не можах да разбера/е дали в устава на съответния клуб трябва да е посочен конкретен спорт или може да се отбележи,че може да развива всеки вид спорт, според това, което ще реши общото събрание.
Благодаря предварително;-)
fafla

Мнениеот sport » 10 Фев 2005, 12:07

Да, задължително трябва да се упомене развивания спорт/ове/. Конкретизираното посочване трябва да присъства както в устава на федерацията, така и в уставите на клубовере - членове. Правил сам го и знам от опит.
sport

Мнениеот protekta » 11 Фев 2005, 10:44

Sport е прав, необходима е конкретизация.
protekta
Потребител

Назад към Взаимопомощ