начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Заснемане на деца.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заснемане на деца.

Мнениеот nalika » 13 Май 2014, 12:21

Здравейте, извинявам се ако вече има такава тема, но аз открих само една заключена, а и тя не е по моя въпрос.
Въпросът ми е такъв. Детето ми посещава детска градина. Ще имат тържество и родителите искаме да наемем фото и видео заснемане. Днес обаче госпожата е казала, че има един родител, който не желае. Въпросът ми е : Заради един може ли да се вземе решение да НЕ се заснема или ако желаещите са повече от нежелаещите, се взема желанието на болшинството?
nalika
Младши потребител

Re: Заснемане на деца.

Мнениеот nalika » 13 Май 2014, 16:47

Моля, юристи помогнете. Трябва да говоря с директорката, но искам да съм подготвена.
nalika
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 13 Май 2014, 17:32

Родителят не желае детето му да бъде филмирано/фотографирано. Няма ли възможност детето просто да не присъства на събитието след като баща му отказва? Няма ли възможност технически детето да не бъде снимано - т.е да се предвиди детето да не влиза в кадър?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот nalika » 13 Май 2014, 17:40

Ами не мисля, че детето горкото трябва да бъде наказано да не присъства на тържеството. А и според мен няма и как да не бъде снимано, те ще пеят песни и ще танцуват танци в група, тоя фотограф ще види зор да не го снима. Въпросът е дали имаме право като мнозинство да настояваме?
nalika
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 13 Май 2014, 17:46

Вижте няма как да настоявате - никой не може да бъде филмиран/фотографиран въпреки неговото несъгласие. Родителят има пълното право да откаже да подпише декларация и да забрани детето му да бъде снимано в детската градина. От тук нататък въпросът как това да се случи е друг въпрос. Не знам каква е възможността да не участва детето при положение, че липсва съгласие за заснемане - все пак участието не е задължително и след като има несъгласни просто няма да участват .. изчакайте да видите дали няма все пак някой да даде съвет.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот nalika » 13 Май 2014, 17:53

ок, ще търсим алтернативни варианти. :D
nalika
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ