Здравейте,
На 01.юни 2014 г. квартирантите ми напуснаха апартамент, отдаван под наем.
На 13.юни 2014 се обадих на инкасаторката и се разбрахме да не отчита автоматично вода до нанасянето на нови квартиранти, за което ще бъде уведомена. На вратата около месец стоя залепена от мен бележка с повторно напомняне да не се отчита вода.
На 18.юни платих по Фактури обща сума от 131,37 лв за периода до 18.юни, да речем че са стари сметки и че аз не съм се обадила веднага...
Към: 29/08/2014 г.се появява обаче нова фактура с нови посказания за за обща сума 26,27 лв., които не са изразходвани, показанията са неверни и аз отказвам да ги плащам.
Мога ли да изискам от ВИК
- проверка на показанията на водомерите,
- сторниране на последната сума от 26,27 лв., както и
- приспадане на евентуално надплатени суми.
На какви разпоредби да се позова?
Благодаря предварително.
Диляна
- Дата и час: 22 Фев 2025, 01:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спор с ВиК, отказ на плащане
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Спор с ВиК, отказ на плащане
Имате си задължения ( начислени вероятно служебно, поради липса на предоставен достъп до имота- трябва да се докаже от водните обаче), които може и да оспорите ( до тук сте неизправна страна, но като знам водните дружества как не си изпълняват собствените общи условия, респективно разпоредбите на Наредба 4... ).
Написаното остава, думите отлитат, ерго телефонията с този, онзи, не ви ползва. Сядате и четете общите условия на доставчика, после Наредба № 4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи, намирате точните норми и в писмен вид ( с вх. № и за вас) отнасяте проблема до съответното ВиК дружество. После търпението е добродетел- чакате отговор.
Другия вариант е да се обърнете към специалист юрист ( не този на ВиК), но с оглед размера на вземането - преценката е ваша.
Написаното остава, думите отлитат, ерго телефонията с този, онзи, не ви ползва. Сядате и четете общите условия на доставчика, после Наредба № 4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи, намирате точните норми и в писмен вид ( с вх. № и за вас) отнасяте проблема до съответното ВиК дружество. После търпението е добродетел- чакате отговор.
Другия вариант е да се обърнете към специалист юрист ( не този на ВиК), но с оглед размера на вземането - преценката е ваша.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|