начало

Търговска дейност ли е участието в ООД? За ВКС – не, за ВАС – да Търговска дейност ли е участието в ООД? За ВКС – не, за ВАС – да

Отказ на КАТ да върне СУМПС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ на КАТ да върне СУМПС

Мнениеот nightknight » 30 Мар 2015, 10:52

Привет на всички. Имам следния проблем. Беше ми издадено НП за отнемане на СУМПС за срок от 1 година с които ми беше връчен документ за изчерпаните ми контролни точки. След изтичане на наказание "Лишаване от право да управлява МПС" минах психо тест и се записах на нов курс, който взех успешно. При опита да си взема СУМПС ми беше отказано заради неплатени глоби. Въпроса ми е дали имат право след като наказание "Глоба" и наказание "Лишаване от право да управлява МПС" са различни? Че СУМПС е приравнено с личните документи според европейската директива?
nightknight
Нов потребител

Re: Отказ на КАТ да върне СУМПС

Мнениеот kolegat » 30 Мар 2015, 12:25

nightknight написа:Привет на всички. Имам следния проблем. Беше ми издадено НП за отнемане на СУМПС за срок от 1 година с които ми беше връчен документ за изчерпаните ми контролни точки. След изтичане на наказание "Лишаване от право да управлява МПС" минах психо тест и се записах на нов курс, който взех успешно. При опита да си взема СУМПС ми беше отказано заради неплатени глоби. Въпроса ми е дали имат право след като наказание "Глоба" и наказание "Лишаване от право да управлява МПС" са различни? Че СУМПС е приравнено с личните документи според европейската директива?

Щом имаш неплатена и влязла в сила глоба, имат право. А за идентификация си имаш лична карта.
kolegat
Потребител

Мнениеот nightknight » 30 Мар 2015, 12:33

Ами ако си загубя личната карта, ще ми откажат да ми я издадат заради неплатени глоби към НАП?
nightknight
Нов потребител

Мнениеот kolegat » 30 Мар 2015, 12:55

nightknight написа:Ами ако си загубя личната карта, ще ми откажат да ми я издадат заради неплатени глоби към НАП?

Беше ти отговорено.
kolegat
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 30 Мар 2015, 16:22

Добре би било покрай курса за възстановяване на правоспособността да бяхте погледнали Закона за движение по пътищата. Там за вашия случай има специална алинея:
Чл. 159. (2) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2012 г.) Не се издава свидетелство за управление на моторно превозно средство или негов дубликат, както и отнето свидетелство не се връща до заплащане изцяло на дължимите глоби.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ