начало

Търговска дейност ли е участието в ООД? За ВКС – не, за ВАС – да Търговска дейност ли е участието в ООД? За ВКС – не, за ВАС – да

Малко за документните престъпления

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко за документните престъпления

Мнениеот shivarov » 17 Мар 2015, 15:48

Диспозитивен ли е документът "скица с виза за проектиране на строеж" или удостоверителен? Благодаря...
shivarov
Нов потребител

Re: Малко за документните престъпления

Мнениеот svettoslav » 17 Мар 2015, 16:40

То по-скоро в имотния подфорум да бе попитал.Там има спецове.
Като диспозитивен аз разбирам някакъв договор,сделка.Там не може да има "вярно" ,"невярно" съдържание...
Ако му се учредява право да строи или пък е едно от условията за това,за какво да свидетелствува?!? :?

Справка с Гиргинов (че ми е под ръка)-според дефинициите там-диспозитивен категорично.
Свидетелстващите визират обстоятелства извън волята на издаващия.Дефинира ги като документи за знания относно факти с правно значение. А тук имаш нещо,именно заради което този документ се издава.В случая волеизевлението точно затова е.Адм. актове са такива.Тоест официален диспозитивен д-нт.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот ivodam » 08 Апр 2015, 15:06

Добре де, какво е престъплението? :D
ivodam
Потребител

Мнениеот galaxy9111 » 29 Апр 2015, 11:29

имам проблем.... моля помагаите ....
Вчера ме извикаха в роля на свидетел ... разпитваха ме по какъв ли не начин аз се оплетох и се признах за виновен ... а не съм !
мой приятел ме натопи за кражба на телефон които е заложил в ЗК
срещу мен нямат нищо освен неговите показания ...
Бяхме 4ма в неговата стая в общежитие двама си тругнаха останахме аз и тои след 10 20 мин си тругнах и аз
Той ме обвинил че съм отишъл в съседната стая да открадна телефон и сум му го донесъл да го заложи
аз се притесних почнах да лъжа там и се оплетох накрая реших да се призная за виновен ГОЛЯМА грешка но неможех да мисля трезво имам ословна и небях на себе си .... признах и ме нагласиха много яко за 24 часа ми разказаха играта ... накрая ми връчиха постановление и ме привличат в качеството на обвиняем по чл. 194 ал 1
мога ли да обжалвам или да направя нещо нямат нищо освен мойте и неговите показания ... признах да но какво бях притеснен небях насебе си ...... ? моля ви даите съвети
galaxy9111
Нов потребител

Мнениеот ivodam » 29 Апр 2015, 21:34

galaxy9111 написа:имам проблем.... моля помагаите ....
Вчера ме извикаха в роля на свидетел ... разпитваха ме по какъв ли не начин аз се оплетох и се признах за виновен ... а не съм !
мой приятел ме натопи за кражба на телефон които е заложил в ЗК
срещу мен нямат нищо освен неговите показания ...
Бяхме 4ма в неговата стая в общежитие двама си тругнаха останахме аз и тои след 10 20 мин си тругнах и аз
Той ме обвинил че съм отишъл в съседната стая да открадна телефон и сум му го донесъл да го заложи
аз се притесних почнах да лъжа там и се оплетох накрая реших да се призная за виновен ГОЛЯМА грешка но неможех да мисля трезво имам ословна и небях на себе си .... признах и ме нагласиха много яко за 24 часа ми разказаха играта ... накрая ми връчиха постановление и ме привличат в качеството на обвиняем по чл. 194 ал 1
мога ли да обжалвам или да направя нещо нямат нищо освен мойте и неговите показания ... признах да но какво бях притеснен небях насебе си ...... ? моля ви даите съвети

Бегай си търси свестен адвокат, тук с какво да ти се помогне, темата е за документни престъпления. Във всеки случай, за твое успокоение, даже и при късния комунизъм не съдеха само по самопризнания, така че вземи малко въздух, всяко нещо трябва да се доказва убедително пред съда.
ivodam
Потребител

Назад към Взаимопомощ