ivanov_p написа:Длъжностно присвояване щеше да има, ако постъпващите пари са заприходявани по съответния ред и деецът е дължал предаването им. Подобен казус трябва да е даден много точно и ясно, за да може да се квалифицира, вкл. и формираното убеждение при даващите парите. При минимална разлика във фактическата обстановка може да е присвояване, подкуп или престъпление по служба.
В случая е важно , в какво качество въпросните суми са му връчвани, а в казуса изрично посочиха, че сумите са му давани под претекст че са за такси. В случая същия нарушава задълженията си по служба като не дава съответните бележки и по този начин скатава настрани някакви суми, които после не отчита в отчетния лист (документа по 311) и по този начин присвоява. Аз му нашатках толкова престъпления, че горкия ще му се види кратък светът... Освен длъжностно присвояване, улеснено с документно, му сложих и длъжностно престъпление. На А. даже му сложих две престъпления длъжностни - едното като подбудител на В. за наемането на Б. на работа (уж) и другото в последствие през времето на нощната смяна.
На Б. му писах само един опасен рецидив на длъжностно, а на В му шибнах също длъжностно престъпление, отделно и съставно длъжностно присвояване подбудител, помагач.
Като цяло всички са писали различни работи, някои присвояване на служебни функции, обикновенна измама, документна измама. Изобщо този казус ми се стори по-труден от публикувания за първоначално ВКС предната година. Оставаше само да ни вкарат един подвъпрос към 6ти - "Напишете диспозитив на обвинителен акт, мерси".
За А и В писах някакви реални съвкупности, за Б не писах.
За реабилитацията писах че е настъпила за А.
СПН писах че има за адвоката и отделно при мерките за неотклонение смятах май че надвишиха сроковете, но пък е неотстранимо в последствие. Времето не ми стигна да напиша 2рия въпрос - в какви форми и в какви качества са съучаствали. Иначе поне този път нямаше подвеждащи въпроси