Здравейте,
дълбае ме следното нещо - дали има действие покана по чл. 84, ал. 2 ЗЗД, ако не е връчена лично. Срещнах решения, в които се приема, че не е нужно да е връчена лично или на изрично упълномощено лице (примерно, връчена на някой от домашните в жилището на длъжника). В такъв случай, длъжникът може
спокойно да възрази, че не му е била връчена от поелия ангажимент за това роднина (или живущ в същото жилище).
- Дата и час: 10 Фев 2025, 19:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Връчване на покана по чл. 84/2 ЗЗД чрез друго лице
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Връчване на покана по чл. 84/2 ЗЗД чрез друго лице
Въпрос на доказване е дали сте поканили.
На мен ми се струва объркан въпроса. Какво трябва - в смисъл - какво трябва да се направи. коя страна трябва да се закопае.
На мен ми се струва объркан въпроса. Какво трябва - в смисъл - какво трябва да се направи. коя страна трябва да се закопае.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Въпрос на доказване е дали сте поканили.
Сега.... Дали сме поканили или не, зависи от това, дали поканата е стигнала до адресата
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Това е въпросът. А дали се приема, че е стигнала, ако не е връчена лично на адресата, а на друго лице (но на постоянния/настоящия адрес на адресата и на лице от домашните му. Или айде, да не е от домашните му - но да живее на същия адрес).
Това със закопаването ми харесва. Ще те препоръчам на Главния прокурор. От теб става идеално прокурорче, какво си се наврял при тия мишуги - адвокатите
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
-
teogeo - Активен потребител
Хубавото като не си адвокат е, че поверяваш всичко на грижите на съда, дето си имат и връчител. Там даже не е важно кога е връчено, а кога си го занесъл на гишето.
Иначе по конкретни казуси решават колегите съдии. Веднъж е връчването, но то има смисъл само ако доказва какво се е връчило, стигнало до адресата, така да се каже.
АК да се беше сетила да иска от НС да направи служба "Съобщения" към колегиите, която да има правата на съдебната. Плащаш на адвоката, той пише каквото трябва, дава поръчката на службата към съответната Колегия и си удържа парите. Сиромасите нотариуси взимат по 80-90 лв. за връчване от единия край на улицата, до другия.
Кога назначават шеф на АК и добре ли ще ми плащат?
Иначе по конкретни казуси решават колегите съдии. Веднъж е връчването, но то има смисъл само ако доказва какво се е връчило, стигнало до адресата, така да се каже.
АК да се беше сетила да иска от НС да направи служба "Съобщения" към колегиите, която да има правата на съдебната. Плащаш на адвоката, той пише каквото трябва, дава поръчката на службата към съответната Колегия и си удържа парите. Сиромасите нотариуси взимат по 80-90 лв. за връчване от единия край на улицата, до другия.
Кога назначават шеф на АК и добре ли ще ми плащат?
- ivanov_p
- Активен потребител
Поканата може да е устна, всякаква - но трябва да се докаже.
Според мен - на лица от семейството - не става, тук няма фингирано чл. 51 ГПК
Според мен - на лица от семейството - не става, тук няма фингирано чл. 51 ГПК
- ivan_lawyer
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|