начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

срок за отговор на жалба по акт за установяване на задължени

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

срок за отговор на жалба по акт за установяване на задължени

Мнениеот anna_p » 15 Авг 2017, 14:27

Здравейте!

Бих искала да получа малко помощ във връзка със следния казус:
Получих акт за установяване на задължения от органа по местните данъци и такси към общината. В съответния срок подадох жалба срещу него пред съответния висшестоящ административен орган, в случая зам.кмет на община. Но мина вече един месец, а не са ми отговаря нищо.
Та въпроса ми е в какъв срок те трябва да се произнесат по направена от мен жалба? Предполагам, че би трябвало да имат срок за произнасяне.
Притеснява ме това да не би да изпусна сроковете, в които мога да обжалвам акта в съда?

Благодаря ви предварително за помощта! :)
anna_p
Нов потребител

Re: срок за отговор на жалба по акт за установяване на задъл

Мнениеот katerinakuch » 19 Авг 2017, 14:23

Изчакайте ги да се произнесат.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 20 Авг 2017, 15:04

Стри ми се, че имам „дежавю“, а то... биле две теми с едно и също заглавие. Съвпадение???
viewtopic.php?f=5&t=64025
jhoro
Активен потребител

Мнениеот lawchoice » 20 Авг 2017, 23:54

jhoro написа:Стри ми се, че имам „дежавю“, а то... биле две теми с едно и също заглавие. Съвпадение???
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=64025

Постът ти в другата тема е неотносим към питането на автора! Последният, следва да се информира от ДОПК, какъв е срока за произнасяне по жалбата.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот thebeast » 22 Авг 2017, 22:20

Срокът за произнасяне по акт за установяване на задължение е 60-дневен. Произнасянето се следва от ръководителя на звеното за местни приходи в общината, трябва да е много мижава общината, та да се яви такъв заместник-кмета..., даже невъзможно, освен ако са си направили структурата по ескимоски правила...
thebeast
Потребител

Назад към Административно право