начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Жалба с/у НП в два ОРИГИНАЛНИ екземпляра ЗАНН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба с/у НП в два ОРИГИНАЛНИ екземпляра ЗАНН

Мнениеот stlok » 14 Ное 2017, 19:22

Здравейте,

Следният казус - обжалвахме чрез кмета на СО до СРС едно НП и при подаване на жалбата, която се състои от оригиналната жалба с подпис на жалбоподателя, доказателства и копия на АУАНа и НПто и копие на жалбата, копия на доказателствата и ауана и нпто, при представянето им на регистратура в СО ми казаха, че няма да ги приемат, защото има само един оригинал на жалба, а вторият е копие.

Аз им казах, че искам вх. номер за тези документи, тъй като има оригинал и не е необходимо да има втори оригинал, но служителката отказваше, при което изисках да говоря с началник на отдела, тя излезе и се върна, като накрая ми издаде вх. номер, но ми каза, че на съда щели да пратят копието и той щял да прецени?!

В моята скромна практика винаги сме подавали документи в един оригинал и копия, вярно заверени с "вярно с оригинала". В този случай направих пропуск и липсва ВО, но не мисля, че това е основание да отказват изобщо издаване на вх. номер.

Мислите ли, че действително е необходимо да има два екземпляра от жалбата в оригинал?

едит: като правна уредба ЗАНН препраща към НПК, по-конкретно 320, ал. 4, въпросът е тези преписи трябва ли да преставляват оригинални документи?
stlok
Нов потребител

Re: Жалба с/у НП в два ОРИГИНАЛНИ екземпляра ЗАНН

Мнениеот neutralen » 14 Ное 2017, 21:03

Копие означава преснимане на оригинала. Какво ви пречи преди да подпишете Жалбата да я копирате в 2 екземпляра, които да подпишете и стават два оригинала. Така трявбва да бъде 2 екземпляра със сини подписи. Приложенията вече могат да бъдат копия, които следва да заверите с личния си подпис. :shock:
neutralen
Активен потребител

Назад към Административно право