начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

иск по чл. 422 от ГПК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск по чл. 422 от ГПК

Мнениеот just__me » 22 Май 2018, 16:29

Здравейте! Имам следния казус и моля за мнения. Подадено е заявление по чл. 410 от ГПК срещу две лица в качеството им на наследници на трето лице. Третото лице е починало преди исковия период, но тъй като не сме уведомени за това, фактурата за ел. енергия е издадена на негово име. Издадена е ЗИ като в нея е посочено, че сумата е дължима от длъжниците в режим на разделна отговорност от по 1/2 всеки. (така го е завела колежката, която е работила преди мен) Тъй като лицата не са намерени на адресите и ЗИ им е връчена чрез залепване, предвид новите промени в ГПК следва да се премине към иск по чл. 422 от ГПК. Образувано е дело като има указания да се посочи искът срещу двете лица в качеството им на потребители или на наследници е предявен.
Въпросът ми е, ако се поясни, че искът е заведен срещу двете лица е в качеството им на потребители (предвид смъртта на титуляра преди исковия период) това ще наложи промяна в отговорността.Допустимо ли е да се иска изменение на иска от разделна на солидарна отговорност?
Някой сблъсквал ли се е с такъв казус?
just__me
Младши потребител

Re: иск по чл. 422 от ГПК

Мнениеот ivanov_p » 22 Май 2018, 19:09

Проверете какво пише в общите условия на договора за доставка.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ