начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запитване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запитване

Мнениеот emkatta » 14 Фев 2020, 14:46

Здравейте! Искам да Ви попитам какво означава "Преписка/дело - при Съдия - докладчик" исковата молба е входирана в средата на януари и от тогава е с този статус. Не съм юрист , моля ако някой знае какво се случва (прекратено ли е делото, спряно ли е) да сподели. Адвоката ми е в болница и не искам да му звъня...
emkatta
Нов потребител

Re: Запитване

Мнениеот doondie » 14 Фев 2020, 15:47

И аз не съм юрист, но според мен означава, че делото е разпределено на конкретен съдия. Съответно предстои насрочване на съдебно заседание. От кой град си? Би трябвало вече да се знае за кога е делото. Най-добре звънни или отиди в съответния съд и поискай справка за движението по исковата молба.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Мнениеот emkatta » 14 Фев 2020, 16:08

От Несебър съм а делото е в София затова не мога да разбера какво става. Адвоката ми е след операция и не ми е много удобно да му звъня. По телефона информация не дават от съда.
emkatta
Нов потребител

Мнениеот miko_pk » 14 Фев 2020, 17:21

Мога да ти направя справката напълно безплатано - 1000 лева и ще ти задвижа нещата. Даже ще кажа и на съдията една добра дума за тебе.
Поздрави,
Адвокат Бай Ганьо Български, мошеник, алчник, боклук и айдук!
miko_pk
Потребител

Мнениеот doondie » 14 Фев 2020, 23:42

miko_pk написа:Мога да ти направя справката напълно безплатано - 1000 лева и ще ти задвижа нещата. Даже ще кажа и на съдията една добра дума за тебе.
Поздрави,
Адвокат Бай Ганьо Български, мошеник, алчник, боклук и айдук!
хахаха Какво прочетох току-що? Изображение

emkatta написа:От Несебър съм а делото е в София затова не мога да разбера какво става. Адвоката ми е след операция и не ми е много удобно да му звъня. По телефона информация не дават от съда.
А звънял ли си? Как така не давали информация по телефона, още повече че си страна по делото и имаш входящ номер?

Изпрати им тогава имейл. Нямат причина да откажат информация. Не че и по телефона имат причина, но карай – като е писмено, ще могат да попитат първо за разрешение. Аз съм питал и по телефона, и по имейл. В зависимост от търсената информация, от едно място са ми отговаряли и по телефона, а от друго – след писмено запитване по електронната поща. Представяш ли си да трябва да пътуваш до София, за да питаш какво става с делото ти...
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Взаимопомощ