начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запор на имот в съсобствност

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор на имот в съсобствност

Мнениеот utopia » 22 Юли 2020, 15:43

Здравейте,
Пиша тук с надежда някой да се е сблъсквал с подобен проблем, тъй като не намерих такъв из темите.
След смъртта на баба ми, майка ми и нейната сестра за законни собственички на имот с иделани части - по 1/2 на всяка. Приживе обаче, майка ми, сестрата на майка ми и баба ми са подписали нотариално документ за отстъпено право на строеж на майка ми срещу заплащане. Тя е платила на баба ми сума, срещу което закупува петното в което ще бъде построена къща. Естествено това е със взаимното съгласие на всички. Към днешна дата, леля ми е станала поръчител на длъжник, от който банката не може да си събере задълженията и те погват поръчителят, в случая леля ми. Тя няма нищо друго на нейно име, освен въпросният имот, който е в съсобственост, но не живеятв него. В момента имота е под запор, пуснат е на търг и има желаещ купувач ..от ромски произход. Какви са нашите права като съсобственици? В имота освен земя има и стара сграда, кяото също е в съсобственост. Новата сграда е допълнтелно построена и за нея си има отделни документи. Ако отидем на търг с купувача , той е склонен да наддава доста, което е непосилно за нас. Можем ли да изплатим задълженията на леля ми към банката в размера в който са и да се спре търг? Освен това ако се стигне до продажба, при положение, че няма ясна делба и собствеността е 1/2 във всяка една идеална част на имота какви права имаме пред другият собственик? За събаряне на старата къща без наше съгласие няма как да се случи мисля, също така и за строеж без наше съгласие-също. Има ли също така основание да се притесняваме за новопостроената къща, за която има отстъпено палтено право на строеж в част от тази 1/2 притежание на майка ми? Освен петното за строеж майка ми има още части от двора, тъй като петното не е 1/2 от същият а по-малко. Има право и на 1/2 от старата постройка. Ако в нещо бъркам, поправете ме и моля за съвет как да процедираме.
utopia
Нов потребител

Re: Запор на имот в съсобствност

Мнениеот ivanov_p » 22 Юли 2020, 15:54

Ако имате парите платете внесете дължимата от леля ви сума по изпълнителното дело и встъпете в правата на банката. Така ще отмените търга.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот propensity » 22 Юли 2020, 16:03

Тук има един милион нюанси, които могат или не могат да важат за вашия случай и дори някой колега да има доброто желание да разясни всеки от тях поотделно, най-вероятно ще пропусне нещо, защото няма пред себе си документите, поради която причина и най-вероятно ще голословничи.

Най-ценният съвет, който можете да получите тук, е да идите при адвокат час по-скоро, защото както ви е известно, течат срокове. Опитен специалист може да улови порпуски; я в документите, я в изпълнението и проданта. Така, че съберете всичко каквото имате като документи, относими по казуса ви и при адвокат.
propensity
Потребител

Мнениеот jhoro » 22 Юли 2020, 16:29

propensity написа:Тук има един милион нюанси ...

.. от които - поне „50 нюанса сиво“!

Когато прочетох съвета на ivanov_p - реших, че няма смисъл от повече коментари. В крайна сметка двете страни са длъжника (и/или други заинтересовани) и Банката. Директната комуникация е най-лесното решение.
Кредиторите искат само пари - не усложнения.

propensity - започвам да мисля, че сте или адвокат, или поне „рекламен агент“ (промоутър или нещо подобно) на адвокат. Сложете в подписа си линк - към кантората!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот propensity » 22 Юли 2020, 21:08

jhoro написа:
propensity - започвам да мисля...

Гошко, публично достояние стана, че мисловната ви дейност се явява равна или по-ниска от тази на градинкса лейка, мнение споделяно от вече огромен брой потребители. Стои въпросът, трябва ли да ме бръсне какво мисли градинският инструмент? И предвид реторичната натура на въпроса - отговорът би бил - не. :twisted:
propensity
Потребител

Мнениеот utopia » 22 Юли 2020, 23:17

Благодаря Ви. Задвижили сме се с адвокат, но има още много неясни за нас работи, тепърва разучаваме всичко, защото досега не го знаехме. Леля ми го е крила. Разбрахме, когато дойде ЧСИ. Сумата, която дължи на банката е твърде висока.. Къщата е много стара и стойността е сантиментална, все пак е родната къща на майка и се намира в общ двор с нашата нова жилищна постройка, която ползваме. Освен това поддържаме всички общи части, както и старата къща, правим ремонти и прочее и изведнъж да платиш такава нереална сума за нещо, за което се грижиш.. Искаме да намалим цената и да я вземем и да се приключи с тази драма, но не пада
utopia
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ