начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Въпрос относно заповед за освобождаване на ведомствено жилищ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно заповед за освобождаване на ведомствено жилищ

Мнениеот teodora_alexandrova » 10 Юли 2021, 17:50

Здравейте, надявам се да съм написала темата на правилния раздел, благодаря.
Ще съм благодарна на всякакви мнения относно въпросите и проблема който имам.
Така, живея в обинско жилище от дете, а апартамента беше даден на дядо ми, но той не е жив от 2006-та г. Досега не сме имали проблеми и ползвахме жилището със неговата заповед за настаняване още от 84та година, но така и през годините не ни дадоха нова актуална заповед за настаняване на жив член от семейството, въпреки че пускаме документие всяка година. До сега никога не са ни закачали, а в жилището всичко е редовно и се плаща навреме, няма задължения нито за парно, нито забавени наеми, но ето че кмета се смени и започна масово да пуска заповеди за ведомствените жилища. Тази година пак пуснахме документите, но след проверка е установено, че годишния бюджет на семейството ми надхвърлял този от изискването, а работят само майка ми и баща ми, а аз в момента съм безработна. И така след като взех заповедта в нея пише, че имаме срок от 1 месец да освобдим жилището, а проблема е ,че нямаме друго. Попитах тези в общината дали може да е закупи апартамента, а те ми казаха, че цената била на пазарната, а аз им казах, че няма проблем. Но младежа там ми споедли, че няма как да го купим без въпросната заповед за настаняване и било много сложно.. Искам да е свържа с адвокад и да обжалвам това решение, но също ме интересува, ако заведа дело и възражение дали този срок от 30 дни ще продължава да тече и какво може да се направи по въпроса за да запазим щилището. Ще съм благодарна на всеки отзовал се с мнение :roll:
teodora_alexandrova
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ