начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Корупция в ДАИ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Корупция в ДАИ

Мнениеот Дарил » 25 Авг 2005, 22:30

Здравейте!
Имам нужда от правен съвет за това как да се преборя с ДАИ - Държавна автомобилна инспекция и със собствения ми инструктор по кормуване, който явно е по-лоялен към ДАИ, отколкото към клиентите си.

Съмненията ми са затова, че ми поиска пари, за да си взема изпита - каза ми го в прав текст - 100 лв. и си получаваш книжката. Много ме ядоса, защото така или иначе доста пари му платих за какво ли не. Не съм получила разписка или документ за каквата и да е сума - включително за явяване на изпит или за подаване на документи.

Как би трябвало да процедирам в този случай? Може ли някой да ми помогне? Търсих в Интернет, но освен неясната Тарифа 5 не открих нищо, което да ми даде информация.
Безкрайно ще съм ви благодарна, ако ми помогнете, тъй като съм млад човек и със заплатата, която изкарвам не мога да си позволя да храня ДАИ. :(
Благодаря ви!
Дарил

Мнениеот stefan67 » 30 Авг 2005, 10:32

Purvo se suglasiava6 uklon4ivo i koleblivo i iska6 po-konkretni danni za tova, koeto ti predlaga vuprosnia "debelak". Posle s dannite mu - tri imena, EGN i firmata kum kojato raboti i provejda obu4enieto otiva6 v RPU-to i si puska6 edna jalba za reketa, na kojto si podlojen, kato opisva6 podrobno situaciata - ne e zle da nastoiava6 jalbata ti da bude prieta ot dejurnia oficer... Ako vsi4ko e taka, kakto go opisva6 - te 6te mu spretnat postanovkata, za kojato ne si e i me4etal. A za DAI - moje bi si prav, no trudno bi mogul da go dokaje6...
stefan67
Младши потребител

Мнениеот Гост » 08 Сеп 2005, 12:07

инструкторите са в комбина с ДАИ. И им посредничат, тарифите са ясни. затова късат поне два пъти. и аз мислих за маркиане на пари и съдействие с полицията, но ме посъветваха да не го правя, защото и от полицията най-вероятно ще изтече информация, ДАИ и инструктора ще бъдат предупредени, а вие няма да можете да си карате колата спокойно никога! затова съм решила да публикувам в интернет нещо като наръчник за младия кандидат-шофьор. направих проверка в ДАИ и в наредбите за провеждане на обучение изрично е записано, че документите и сумите се подават и заплащат от инструктора, не от обучаемия. така нормативните документи легализират корупцията. аз също не получих никакъв документ за плащания. За вземане на изпит не вършат работа връзки с инструкторите, а директни връзки с ДАИ, но не с провеждащите изпита а с районния шеф, иначе всеки си иска парите и инструкторите са задължени да осигурят "жертви". радвам се, че има хора като Вас, но Ви трябва гръб в полицията!
Гост

Мнениеот гост-справедлив » 08 Сеп 2005, 22:19

Дарил, без а споделяш с когото и да е се свържи с твой или на твой близък доверен човек от полицията/по възможност да е от криминалните служби, а не от охранителните/ и ако той си е на мястото ще т и каже какво е простото разрешение на този въпрос-гаднярите ще си го получат!
р.s. Полицаите и служителите на ДАИ определено се ненавиждат-възползвай се! Нека има повече честни хора, като теб! Успех! 8)
гост-справедлив

Мнениеот drav4e » 26 Сеп 2005, 17:13

A ti nau4i li se da kara6 pone kola , te iskat pari na nekadarnite za da gi opravqt po nqkakav na4in !!!
drav4e

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 17:17

Zeh go izpita s pari :D
Ne moga da karam, ama kakvo me interesuva kato imam knijka :)
Super beshe - dobre 4e mi se mahna ot glavata 4e na dyrti godini karah KURsA :wink:
Гост

Мнениеот eugene » 11 Авг 2008, 11:26

e, ti se izsra na metenoto
pone da beshe procel/a za kakvo ide re4 vsushtnost po temata
horata se boriat sus ........,a ti se hvalish,4e si porednia pusnal se po te4enieto murzeliv konsumator. Niama opravdania
eugene
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ