начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

Видеонаблюдения на митническа зона - задължително ли е?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Видеонаблюдения на митническа зона - задължително ли е?

Мнениеот xionor » 13 Апр 2010, 20:11

Добър ден. Тъй като не можах да намеря подобен член във закона, искам да попитам, задължително ли е видеонаблюдението над митнически зони?

Питам защото, поради факта че видеокамерите на една от пощите в гр.бургас не работят от 3 дена поради "ремонт на компютъра", в пощата ми бяха откраднати 2000 лв, а видеозаписи няма и нито може да се види извършител, ни нищо.
Цялото нещо стана в "колетното", което е във една стая с Митницата, през която минават всякакви пратки от чужбина, като двете са общо взето едно нещо там.
Мога ли да осъдя български пощи за това или да си потърся някакво обезщетение?
xionor
Нов потребител

Re: Видеонаблюдения на митническа зона - задължително ли е?

Мнениеот TheOldMan » 13 Апр 2010, 21:57

В белите държави пратката се застрахова. При вас какъв е случая?
Иначе няма да сте нито първия, нито последния, дето "олеква" в пощите/митниците. По-скоро обратното е изключение.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот xionor » 14 Апр 2010, 00:12

Не знам дали въобще си прочел темата. Казах, че са ми били откраднати 2000лв , в кеш, в сградата. Буквално.И че нарушител не може да се види поради липсата на охранителна техника.
xionor
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 14 Апр 2010, 14:26

Трудно за съобразяване е, че някой ще иска да съди пощите или митниците за това, че в сградата са му измъкнали от джоба пачката. Затова помислих, че става въпрос за пратка на тази стойност.

Аз предлагам да съдите общината, че джамбазите са ви откраднали колата, или полицията, когато апашите ви отарашат апартамента. Така де - не са осигурили 24-часово видеонаблюдение на имуществото ви...

Да, кофти е да се разделите по този начин с такава крупна сума, но служителите на ведомството и то като цяло нямат задължение да опазват вещите на посетителите. Или поне аз не се сещам за някаква нормативна разпоредба, задължаваща ги да го правят. Нямате и никакви доказателства, че сте влезнали с тази сума през вратата на учреждението, а не сте я изръсили на тротоара отпред примерно.
Но от друга страна - за какво ли не се съдят хората, може да опитате. Само не се сещам кого и за какво конкретно ще съдите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот xionor » 15 Апр 2010, 02:44

Не ми пука за парите. Мога да си позволя да загубя подобна сума.
Но за сметка на това съм много заядлив, прекалено твърдоглав,и твърде опърничав.
Български Пощи, доколкото знам(прощавайте необразованоста ми) е държавна институция. А една от задачите на държавата е да предпазва и защитава своите граждани и да гарантира спокойствието на живота йм.
Щом държавата не може да ми осигури спокойствие и сигурност в собствените си институции, защо да не се повдигна дело по въпроса? В пълното си гражданско право съм.
На всичкото отгоре, сумата ми бе безвъзвратно загубена, най-вече заради липсата на работеща охранителна техника в МИТНИЧЕСКА ЗОНА. Нали се усещате, че безпроблемно можеш да пускаш по няколко хиледарки на митничарките там, и да получаваш КАШОНИ с примерно наркотици или какъвто обект бихте желали, при условие че никой не може да надзирава работата в тази така-наречена митница?
Аз мисля, че това е голям пропуск от страна на държавата и правителството за което аз лично съм гласувал. Чрез липсата на митнически контрол, държавата пряко създава условия за престъпност, нелегална търговия, и прочие. А това директно застрашава моята безопастност и сигурност.

Та това ми беше въпроса, още от самото начало. Вярвате ли че мога да повдигна подобен въпрос пред съдът или би било безсмислено, имайки се предвид че живеем не къде, а в -България- все пак.
xionor
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ