начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

Бихте ли ме посъветвали?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бихте ли ме посъветвали?

Мнениеот irra54 » 28 Апр 2010, 10:22

Здравейте на всички,
Казсуа е следния и ще бъда благодарна на всеки съвет.

!, Тристранно споразумение: фирми А, Б , С
2. СТраните се съгласяват да прихванат задълженията на С към А със задължението на А към Б.
3. Б е съгласна-ПРИВИДНО

Значи подготвя се такова споразумение. Подписава се от управителите на А и С. Казат управителя на Б ще подпише сега не е в офиса и ......до там.

Сега дойде нотариална покана с която ни канят да платим задължението което имаме към Б защото същото не е подписано от тяхна страна.Плашат ни с иск според мен съвсем основателно , че трябва да им се издължим.

Мисля че Б има задължение за същия размер към С. АКо направим договор (Аи С)за цесия и им го покажем (на Б)?

Ще съм благодарна на всеки коментар,

Благодаря, хубав ден :wink:
irra54
Нов потребител

Re: Бихте ли ме посъветвали?

Мнениеот REVOLUTION » 28 Апр 2010, 10:36

С мислене не става.Или имат такова задължение или нямат (Б към С).Ако имат е добре , цесията ще свърши работа , ако е възможна компенсация.Но....Трябва да се видят документите.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот irra54 » 28 Апр 2010, 10:52

Благодаря за изразеното мнение. Имат ..на 99 % заздтлжение и те. Освен цесията, мислите ли че и друго бихме могли да им противопоставим. Направо да ВИ кажа, задължението не е супер голямо. 3000 лв е, но начина по който постъпиха е некоректен. Беше време преди кризата и нямаше проблеми да платим, но те нещо се бяха разбирали, намесиха и нас и ....сега тези 3000 лв са ни проблем :oops: :oops:
irra54
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Апр 2010, 11:12

irra54 написа:Благодаря за изразеното мнение. Имат ..на 99 % заздтлжение и те. Освен цесията, мислите ли че и друго бихме могли да им противопоставим. Направо да ВИ кажа, задължението не е супер голямо. 3000 лв е, но начина по който постъпиха е некоректен. Беше време преди кризата и нямаше проблеми да платим, но те нещо се бяха разбирали, намесиха и нас и ....сега тези 3000 лв са ни проблем :oops: :oops:

Има варианти , но честно казано най-добре е с цесия.Свържете се със С да се разберете.Ако обаче С откажат да Ви цедират или нямат такова вземане , трябва спешно при адвокат с документите , за да се мисли най-добра стратегия.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот irra54 » 28 Апр 2010, 11:23

Нужно ли е ако сключим договор за цесия да уведомяваме Б? Ако не го направим има ли действие цесията?

Благодаря, пожелавам ви здраве и много успехи ;)
irra54
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Апр 2010, 13:42

Не проявявайте самодейност , опасно е.Нека документите да ги изготви колега.Иначе....... :D
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ