начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Телефонен тормоз от Пощенска банка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Телефонен тормоз от Пощенска банка

Мнениеот manutd » 11 Мар 2011, 17:26

Здравейте, имам проблем с една банка и не мога да намеря правилното решение. Проблема е следния : от Пощенска банка ми се обаждат и ми изпращат СМС-и няколко пъти седмично, въпреки че нямам сметка, нито съм имал сметка там. Търсят клиент който е просрочил задълженията си. Изглежда този клиент е дал произволен номер ( моя номер ) за връзка с банката. Този тормоз продължава близо 1 година. Подавал съм многократно молби до банката да престанат, обаждал съм се на телефоните им със същата молба, но ефекта е никакъв. Затова искам някъкъв правен съвет, как мога да разреша проблема си.
manutd
Нов потребител

Re: Телефонен тормоз от Пощенска банка

Мнениеот todorst » 11 Мар 2011, 17:50

Опитай се да документираш ова ,което твърдиш. Подай писмена мол с вх. номер до управата на банката. Ако събереш достатъчно доказателства, тичай при адвокат . граждански иск. току виж след време се опаричиш. Та от тези обаждания си развил страхова психоза, сънуваш зелени, имаш разширени вени, силна хрема, болки в ставите,отслабнало зрение,дископатия, лесно се уморяваш и какволиоще не.Виж списък за най-често срещаните заболяваниеприпсихическитормоз! Успех!!!
todorst
Потребител

Мнениеот ivo1973 » 11 Мар 2011, 19:12

Технически може да си блокираш смс а така също настройка на тел-а да е беэ эвук за определени номера.Банките обикновено звънят от скрит номер

*35*0000*16#зелена слушалка активира забраната
#35*0000*16#зелена слушалка отменя забраната

Прехвърлянето към друг несъществуващ номер(въвеждат се по-малко цифри) става от менюто на апарата :D
ivo1973
Младши потребител

Мнениеот chadel » 13 Мар 2011, 23:10

Тоя код как може да се активира за конкретен номер?
Иначе това със развитото заболяване, както съветва todorst, ще хване дикиш ако първо - намериш доктор, който да установи това заболяване, второ - да докажеш, че то е пряка и непосредствена последица от телефонните обаждания, т.е. причинно-следствена връзка. От гледна точка на обективната истина, обаче, :lol: прекрасно знаем, че това не е така и тези ваши действия ще бъдат не само незаконни, но дори и престъпление :idea: Тъй, че... умната :idea:
chadel
Потребител

Мнениеот lexy21 » 13 Мар 2011, 23:20

Тя много модерна стана тази дума "документирам" /както е на мода и онова за "съпричастен към престъплението" :lol: / Както и да е, пълни глупости са това със заболяванията и опаричването. Най-много да се обезпаричите, отпочвайки подобни измислени дела. Няма правен механизъм, по който да задължите лицето Х да не избира телефонен номер У.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот ivo1973 » 14 Мар 2011, 10:35

Затова за мен е по-лесно технически човек да си ограничи обажданията и смс, спестявайки си доста излишни нерви.В краен случай-смяна на номера,старата сим карта се изхвърля и готово :D .Успех
ivo1973
Младши потребител

Мнениеот aaliyahbo » 14 Мар 2011, 12:05

Незнам какъв е проблема да се срещните с компетентно лице от банката и представяйки документ за самоличност да се установи, че не вие сте лицето, което търсят, с което да се докаже,че е посочен неправилен номер и всичко да приключи.....
aaliyahbo
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ