начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Проблеми с адвокат и съдия изпълнител.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблеми с адвокат и съдия изпълнител.

Мнениеот n1k3r » 04 Апр 2011, 15:17

Здравейте. Извинявъм се ако съм сбъркал темата ...

Та накратко да разкажа. Баща ми работебеше в 1 фирма за гуми и наработа почина .. нещастен случай. След оглед на полицай и тем подобни се установи, че нямат акт 16 и още 1 куп работи. Ние естествено ги съдихме. След осъждането те трябваха да изплътят 1 сума като обещетение. Обаче си стигна и до съдия изпълнител. Сега проблема е, че ми се стува, че адвоката ни и съдията се мъчат да присвоят 1 част от парите. Имали начин нещо да направим по този въпрос ?
n1k3r
Нов потребител

Re: Проблеми с адвокат и съдия изпълнител.

Мнениеот dimist » 04 Апр 2011, 15:33

Не могат. Най вероятно става дума за присъдените в исковото производство разноски за възнаграждение за адвокат, което вие най вероятно сте уговорили, но не сте изплатили. От размера на присъденото Ви обезщетение не могат да присвоят нищо.
dimist
Потребител

Мнениеот n1k3r » 04 Апр 2011, 17:14

При мен случая е такъв, че този който сме съдели внася някаква сума на съдията а той на адвоката и адвоката на мен. И тук според мен въртят някакви схеми. Защото чакаме близо 4 месеца за да ги внесат на мен. И нетрябва ли да е месец за месец ? Защо не е дирекно внасянето към мен и естествено с договор който да може да се следи от съдията и адвоката.
n1k3r
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 04 Апр 2011, 19:12

Сега проблема е, че ми се стува, че адвоката ни и съдията се мъчат да присвоят 1 част от парите. Имали начин нещо да направим по този въпрос ?

Боже! Параноята е станала заразна.
Първо и основно- дишайте!
Второ- съболезнования за загубата.
Трето- колкото ви е присъдено- толкова ще получите, плюс лихви.
Четвърто- депозирайте една проста молба свободен текст до СИ, в която посочете вашата банкова сметка, където да се превеждат събраните суми.

Пето- ако няма доверие между трима ви в тази игра- раздялата е най-доброто решение.

И шесто! но съществено- ако не сте платил договореното възнаграждение на адвокатът си, то той ще си получи преди вас дължимата сума. Законно!
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ