- Дата и час: 25 Фев 2025, 19:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Взеха ми апартамента!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Взеха ми апартамента!
Добър ден. Аз съм Петър Тодоров и проблемът ми е следният:
От близо 15 години живея извън България като съм собственик на два апартамента и една вила. В единия апартамент живее майка ми, която е пенсионерка и то много възрастна, а в другия апартамент и във вилата има наематели, които плащат наем на майка ми. Преди около месец се прибрах в България като смятах да пусна за продажба апартамента, при което ми казаха, че даденият апартамент вече не е мой, а е собственост на наемателите. Моля ви кажете ми как може да е станало това при условие, че майка ми не им е правила договори за отдаване под наем (за което съм наясно, че майка е в разрез със закона), изобщо как е възможно това и какво мога да направя във дадения случаи. Чувствам се жестоко ограбен, а на всичкото от горе и майка се поболя покрай този проблем.
Искренно ви се моля за помощ
От близо 15 години живея извън България като съм собственик на два апартамента и една вила. В единия апартамент живее майка ми, която е пенсионерка и то много възрастна, а в другия апартамент и във вилата има наематели, които плащат наем на майка ми. Преди около месец се прибрах в България като смятах да пусна за продажба апартамента, при което ми казаха, че даденият апартамент вече не е мой, а е собственост на наемателите. Моля ви кажете ми как може да е станало това при условие, че майка ми не им е правила договори за отдаване под наем (за което съм наясно, че майка е в разрез със закона), изобщо как е възможно това и какво мога да направя във дадения случаи. Чувствам се жестоко ограбен, а на всичкото от горе и майка се поболя покрай този проблем.
Искренно ви се моля за помощ
- painzone
- Нов потребител
Re: Взеха ми апартамента!
Най-вероятно са използвали врата в закона, но нищо тревожно.
Трябва да установите какви са точните факти, за да възстановите собствеността. И е важно дали сте в имота или вътре има други.
Трябва да установите какви са точните факти, за да възстановите собствеността. И е важно дали сте в имота или вътре има други.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
То ми е ясно че са използвали вратичка в закона ама не ми е ясно каква. Аз не съм си в имота и не мога даже да си вляза в апартамента, пък камо ли да им кажа да се изнесът. Те имат нотариален акт за апатамента което ми е пълен "Х" как са си го издали от общината.
- painzone
- Нов потребител
Вижте си нотариалния акт на новите собственици, там би трябвало да пише как са придобили имота.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Купили са го (явно от схемаджиите които са ми го взели)
- painzone
- Нов потребител
Какви "схемаджии"?
Коя е тая община, която издава нотариални актове? Да не би Вашата майка, бидейки наемател на общински апартамент, да е пуснала вътре някакви пре-наематели?
Коя е тая община, която издава нотариални актове? Да не би Вашата майка, бидейки наемател на общински апартамент, да е пуснала вътре някакви пре-наематели?
- magodeoz
- Активен потребител
Имате шанс защото за 15 години трябва да изтече първо 10 годишна давност и после още 5 годишна в полза на вторите собственици. Но трябва да побързате - да впишете разваляне на всички сделки.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Аз допускам, че са взели някакви данни на собственика и са използвали фалшиво пълномощно. Иначе, няма как да се извърши продажба на имота без негово съгласие.
- nk7702n
- Старши потребител
При тези данни можем само да гадаем какво се е случило и какъв е пътят за защита. Най-добре отидете при адвокат и вижте дали все още няма шанс да си върнете апартамента, което може да стане само по съдебен път.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Трябва да се обяви за нищожна сделката, спешно занесете документите при колега адвокат.
- nk7702n
- Старши потребител
Апартамента си беше моя собственост. купил сум го преди доста време и то с пари изкарани с кръв и пот. Майка ми го е била дала под наем когато бях в чужбина, връщам се и какво да видя вече не съм собственик.
- painzone
- Нов потребител
Апартамента е бил продаден преди около 2-3 месеца на "сегашните собственици", а по това време аз не бях в страната. Не съм издавал пълномощно на никого. А в документите пише, че аз съм го продал.
- painzone
- Нов потребител
Съветът ми е да действате много бързо, защото има възможност случаят да се заплете още повече.
Идете при адвокат, подайте сигнал до прокуратурата (очевидно става въпрос за измама), едновременно с това подайте иск за нищожност и впишете исковата молба. В кой град е това?
Идете при адвокат, подайте сигнал до прокуратурата (очевидно става въпрос за измама), едновременно с това подайте иск за нищожност и впишете исковата молба. В кой град е това?
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
А кой е този заспал Нотариус ? Или пък самият нотариус е в играта.
Може да подадеш иск и срещу него и неговият застраховател, за увреждането което е допуснал.
И в понеделник да си пръв в съда и агенцията по вписвания.
Може да подадеш иск и срещу него и неговият застраховател, за увреждането което е допуснал.
И в понеделник да си пръв в съда и агенцията по вписвания.
- p_dyan
- Потребител
painzone написа:Варна
Дааа, там имат опит с имотните измами... Пожелавам ви успех и търпение!
p_dyan написа:И в понеделник да си пръв в съда и агенцията по вписвания.
Може би не беше добра идея да пишете във форума... Съмнявам се за един ден да успеете да впишете иска, но действайте колкото се може по-бързо.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Re: В кризата зачестиха измамите в .BG!
Съжелявам,но в последните няколко години това се случва.
В Обществени сгради има предупреждения от МВР, за измами по мобилни телефони.
Доколко правова страна е "европейска" България?
След като по ТВ "Европа" разясняват,че има два вида закони :"закони за бедните и закони за богатите".
Надписът в италианските съдилища "Законът важи за всички!" -не се отнася до българските им колеги...ЗАЩО?
В Обществени сгради има предупреждения от МВР, за измами по мобилни телефони.
Доколко правова страна е "европейска" България?
След като по ТВ "Европа" разясняват,че има два вида закони :"закони за бедните и закони за богатите".
Надписът в италианските съдилища "Законът важи за всички!" -не се отнася до българските им колеги...ЗАЩО?
- iliander
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|