начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

МТЕЛ-РОБСТВОТО-КАКВО ДА ПРАВЯ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МТЕЛ-РОБСТВОТО-КАКВО ДА ПРАВЯ?

Мнениеот adelinas » 20 Авг 2011, 00:10

Нищо общо нямам с юридическото, но четох в този сайт много кратки и точни насоки към потърпевши. Новорегистрирана съм. Надявам се да не ви отегча, ще бъда кратка-днес платих 600 лв сметка на мтел за 5 карти. 2 от тях са под 20 лв. Едната е с някави неясни във фактурата -допълнителни услуги.. -65лв, без ДДС, и другите сметки са мои, от интернет-ползавне на навигация-и 3 разговора от Турция-290лв, без ДДС. Моля, ако някой знае да ми каже, след като имам лимит на телефона 70лв, защо го спряха на 290лв. Не съм се информирала за трафика от Тюрксел или какъвто там оператор съм ползвала, отделно съм си включила навигацията за съвсем кратко време, но това не е нито доказуемо, нито аргумент. И както четох в една друга тема сметките ми към МТЕЛ , след смяна на плановете, уж "за добро", скочиха. Имам от 6 години договори за 4 карти и сега за пръв път се замислям, че плащам повече, от колкото ползвам....
adelinas
Нов потребител

Re: МТЕЛ-РОБСТВОТО-КАКВО ДА ПРАВЯ?

Мнениеот inspectora » 20 Авг 2011, 18:29

Какви са конкретните Ви въпроси, че нещо не можах да разбера?
Ще отговоря доколкото мога да ги извлека от текста ...
adelinas написа:Моля, ако някой знае да ми каже, след като имам лимит на телефона 70лв, защо го спряха на 290лв.

Доколкото знам лимитите са "по желание", т.е. подписаният от Вас договор изобщо не задължава оператора да Ви спре телефона при достигане на лимита ... защо тогава са тези лимити, ако питате - не знам :)
adelinas написа:Не съм се информирала за трафика от Тюрксел или какъвто там оператор съм ползвала

Според мен тук Вие сте си виновна ... от М-тел от къде могат да знаят Вие къде ходите и какви други оператири ползвате ... /ако вземат да Ви звънят и да Ви заливат с информация за всички световни оператори дали няма да се оплачете от спам ;) /
adelinas написа:плащам повече, от колкото ползвам ...

Пак Ваш проблем /според мен/ - не плащайте тогава, или се съдете, щом сте толкова сигурна, че не дължите /други опции не виждам/ ;)

Много сте ми интересни тези с "мобилните проблеми" - хем си плащате каквото ви кажат, хем ревете ... тези, които пък си мислят, че "плащат повече, отколкото говорят" и спират да плащат в един момент, в последствие се оказват осъдени ... последното няма как да стане, ако сте прави драги :arrow: само си мислите, че плащате повече, отколкото говорите ... дерзайте ...

П.П.: Робство е ако дойда и Ви заставя да направите нещо против волята ви, като и не нося отговорност ако ви убия, бия и т.н. ... Не е робство, ако обещаеш да направиш нещо и после се окаже, че не ти харесва, но пък този, на когото си обещал, си го търси /защото и той е обещал нещо срещу това и се предполага, че го е изпълнил/ ...
inspectora
Активен потребител

Re: МТЕЛ-РОБСТВОТО-КАКВО ДА ПРАВЯ?

Мнениеот stanimira_86 » 22 Авг 2011, 16:43

Първо да кажа, че не съм юрист и не искам да се правя на такава, но се включих в този форум пак покрай въпроси относно взаимоотношенията ми с друг мобилен оператор.

Първо когато пътуваш в чужбина си направи настройките на мрежата на ръчно търсене, защото ти си мислиш, че си на М-тел....ама не си. Телефонът си намира мрежа, включва се и включително интернета/навигацията ти минава през другия оператор, което излиза доста солено.
stanimira_86
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ