начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Прокурист и майчинство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прокурист и майчинство

Мнениеот alexandrinapehlivanova » 30 Авг 2012, 16:12

Здравейте,тъй като от НОИ отбиват номера и ме препращат към МТСП , а те в НАП реших да попитам тук с надеждата този казус да приключи. Запитването ми е относно майчинство на лицата собственици на ЕООД, ЕТ.

Лицата отговарят на изискванията за 12 месечен стаж с осигуряване за фонд ОЗМ. От тук произтичат и следните ми въпроси:

1. Кога следва да бъде назначен прокурист - още от момента на първия болничен за бременност и раждане или от настъпването на 410 ден и излизане в отпуска за отглеждане на дете до 2г.
2. При назначен прокурист самоосигуряващото се лице дължи ли социални и здравни осигуровки и ако не дължи подават ли се някакви документи, които да го освобождават от това негово задължение?
3. Ако не бъде назначен прокурист и лицето продължава да работи ще има ли право на майчинство /по 410 ден и до навършване на 2г. на детето/ и какви осигуровки ще плаща?

Много ще съм благодарна , ако отговорите
alexandrinapehlivanova
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ