начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Иззет компютър

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Иззет компютър

Мнениеот ivan_veskov » 12 Яну 2013, 15:55

Иззет компютър

Мнениеот ivan_veskov » 12 Яну 2013 01:59 pm
Здравейте! Преди повече от 2 месеца, чрез заповед за обиск на домът ми, беше иззет персоналният ми компютър, по сигнал от лице, което ме обвинява, че съм проникнал чрез хакерство в нговият компютър. Обясниха ми, че ще го вземат за да му направят анализ и ще го върнат. Кога - "Ние ще ти се обадим", ми казаха. Когато държавен служител ми каже това, тръпки ме побиват. Може да значи и през 22 век. :evil:

Въпросът ми към вас, добри и компетентни хора, е следния: Има ли някакъв законов срок в който имат право да задържат машината ми? С други думи как мога да си го изискам братно, защото работя с него? Струва ми се, че въпросния жалбоподател нарочно ме е накиснал за това, тъй като знае, че работя с компа си, който струва над 2000 лева. Ясно, че една проверка не става за 2 дни, но вече минаха 70-80 дни и нищо.

Благодаря ви предварително!
ivan_veskov
Младши потребител

Re: Иззет компютър

Мнениеот nezirus » 14 Яну 2013, 13:07

Докато не приключат следствените действия, могат да задържат машината ти. Срокът тече от датата на завеждане преписката при органа, на който е възложена проверката, до датата на извеждането й при същия.

Тоест - чакаш.
Личен и любовен хороскоп според датата на раждане.
nezirus
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ