начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Несъответствие в ЕГН и акта за месторождение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Несъответствие в ЕГН и акта за месторождение

Мнениеот presleksi » 03 Яну 2013, 00:17

Примерно ЕГН: ******68**.
Двете предпоследни цифри са 68 (което значи, че човекът е роден в София.Кодът за София е между 62 и 72).
Дотук нормално, но в акта за раждане на същия пише,че е роден в Буграс. Получава се несъответствие.
Какво обяснение може да има за това? Някакви идеи?
presleksi
Нов потребител

Re: Несъответствие в ЕГН и акта за месторождение

Мнениеот TheOldMan » 03 Яну 2013, 01:10

Ами... родил се е в Бургаската болница, докато родителите му - кореняци софиянци са били на почивка. Акта за раждане се издава по местоживеене на родителите (предполагам), детето ще си е със Софийско "гражданство", та затуй.
А ако лицето е родено преди въвеждането на системата на ЕГН, може да се е родило в София, да се е преселило в Бургас, където го е настигнало преброяването и въвеждането на ЕГН-тата.
Или обратното - родители бургазлии са се сдобили с наследник по време на пребиваване в София, или кореняк бургазлиец е дошъл да кара трамвая в София и е получил софийско жителство когато за пръв път са раздавали ЕГН-тата... варианти много.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 03 Яну 2013, 11:52

Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот miamaria » 15 Фев 2013, 23:06

Скоро с колега видяхме документи на човек с ЕГН последни цифри 4 нули?? Справка в НАП за здравно-има такъв човек???
miamaria
Нов потребител

Мнениеот maria_petrov » 06 Мар 2013, 13:28

Има още един случай, в който се получава несъответствие - при осиновяване.
При мен е така - родена съм в София, а ЕГН-то ми е варненско, тъй като осиновителите ми са от там, а са ме осиновили като бебе.
maria_petrov
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ