начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Казус относно близу

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус относно близу

Мнениеот versan78 » 14 Мар 2013, 13:36

Здравейте,като нормален човек си подадох жалбата и отговора е не.
Аз преди 3 месеца реших да си предподпиша договора с въпросната компания,но аз несъм титуляр ,но нямаше проблем да подпиша новия договор от името на титуляра ,решихме с титуляра да си се върнем на старата такса,Но от компанията отговориха,че не е възможно ..Забравих да спомена,че когато направихме оплакването изискаха договор който предоставих .и тяхното становище беше следното (ДОГОВОРА Е ПОДПИСАН ОТ ТИТУЛЯРА И НЯМА КАК ДА СЕ ПРЕКРАТИ ИЛИ ИЗМЕНИ...)Странното е,че договора го подписах аз и как решиха, че го е подписал титуляра??
versan78
Нов потребител

Re: Казус относно близу

Мнениеот georgiev_sfbg » 19 Мар 2013, 12:13

versan78 написа:Здравейте,като нормален човек си подадох жалбата и отговора е не.
Аз преди 3 месеца реших да си предподпиша договора с въпросната компания,но аз несъм титуляр ,но нямаше проблем да подпиша новия договор от името на титуляра ,решихме с титуляра да си се върнем на старата такса,Но от компанията отговориха,че не е възможно ..Забравих да спомена,че когато направихме оплакването изискаха договор който предоставих .и тяхното становище беше следното (ДОГОВОРА Е ПОДПИСАН ОТ ТИТУЛЯРА И НЯМА КАК ДА СЕ ПРЕКРАТИ ИЛИ ИЗМЕНИ...)Странното е,че договора го подписах аз и как решиха, че го е подписал титуляра??

ЗЗД - Чл. 36. Едно лице може да представлява друго по разпоредба на закона или по волята на представлявания.
Последиците от правните действия, които представителят извършва, възникват направо за представлявания.

ЗЗД - Чл. 37. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 01.03.2008 г.) Упълномощаването за сключване на договори, за които законът изисква особена форма, трябва да бъде дадено в същата форма; но ако договорът трябва да бъде сключен в нотариална форма, упълномощаването може да бъде направено и писмено с нотариално удостоверяване на подписа и съдържанието, извършени едновременно.

ЗЗД - Чл. 42. Лицето, което е действувало като представител, без да има представителна власт, дължи обезщетение на другата страна, ако тя е била добросъвестна.
Лицето, от името на което е сключен договор без представителна власт, може да го потвърди. За потвърждаването се изисква същата форма, която е предвидена за упълномощаването за сключване на договора.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ