Искам да споделя и аз за един проблем, който за съжаление не успявам да разреша.
Получих преди дни съобщение от ЧСИ за запор на трудовото възнаграждение на майка ми, заради дело, което е минало 2010. Заведено е от Топлофикация. Решението на делото е от 17.02.2010, получавам аз /не майка ми/ съобщение за Изпълнителна заповед на 07.07.2010. Тогава отидох до Топлофикация. Юристката ми каза, че трябва да заплатя 30% от сумата и да се споразумеем за остатъка как ще се плаща и проблемът ще бъде решен. Заплатих 400 лв., а след това в продължение на месеци изплащах остатъка - 50 лв. на месец за тази блокирана сума /имам всички документи за това!, но нямам документ за това споразумение с юристката/ Сумата, която дължим за стария период доста спадна след нашето заплащане, като всичко надлежно си е описано във фактурите.
До моментът, когато пристигна това съобщение от ЧСИ. В него е упоменато, че ние дължим първоначалната сума /за част от която ние имаме фактури, че сме погасили!!!/+разните му там лихви, такси и др. подобни.
Свързах се с юристката на топлопреносното дружество. Обърнах й внимание за нереалната сума, която ЧСИ иска и след нейно обаждане до съдебния изпълнител са решили да я коригират, като извикат експерт, чиито разходи се оказа, че ние трябва да платим. Ако експертът докаже, че наистина не дължим сумата, за която претендира Топлофикация, тогава разходите му пак ли ние ще трябва да заплатим?
Друго, което прави впечатление е, че името на длъжника е сгрешено, както и адресът, също така и фирмата, в която работи длъжника!
В нашия случай перемпеция ще бъде ли валиден? Член 423 от ГПК би ли могъл да помогне поне за лихвите? Как може да ни помогне и сбърканата фамилия на майка ми в официалния документ? Моля да обясните в този случай би ли могъл да се ползва отрицателен постановителен иск? Изобщо какви са правата ни, какво да направим?! Можем ли отново да върнем делото в съда с някакво основание?
Дали не сме си вкарали автогол, за това, че сме започнали да плащаме по тази стара, блокирана сметка!?
Надявам се, че съм обяснила разбираемо.
П.П. И да попитам още нещо /дано не ме сложите в графа "врагове"
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)