- Дата и час: 23 Фев 2025, 21:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
общи части на блок(Покрив)
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
общи части на блок(Покрив)
Здравейте имам нужда от решение на 1 казус през покрива на блока в който живея и имам 2 апартамент-а минава моя оптика/За интернет/Домоуправителя на сградата иска 30лв наем на месец което не е нормално как стой от законова гледна точка това ? При положение че всеки доколкото съм запознат има някаква обща част
- dani521
- Нов потребител
Re: общи части на блок(Покрив)
Според мен имате преди всичко нужда от познания по български език:граматика, пунктуация и всичко, каквото Ви дойде наум.
- sunrise
- Активен потребител
dani521 написа:Здравейте имам нужда от решение на 1 казус през покрива на блока в който живея и имам 2 апартамент-а минава моя оптика/За интернет/Домоуправителя на сградата иска 30лв наем на месец което не е нормално как стой от законова гледна точка това ? При положение че всеки доколкото съм запознат има някаква обща част
Ако има законно прието по ЗУЕС решение на Общо събрание на собствениците, не можете да му откажете. До 1 седмица може да направите възражение с/у решението, ако имате основание. Няма да е лошо да се поограмотите по ЗУЕС и изобщо всичко по общите части на сградата Ви в режим на етажна собственост, ако действително е такава. Помислете и за адвокат. Иначе ако има законно прието решение, необжалвано, не считам че имате много шансове за успех.
- lakavitsa
- Потребител
Всякакви комуникационни линии (кабели, оптика и т.н.) трябва да са прокарани под земята.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
В моята сегашна практика ( това работя ) , когато минава оптика от някъде, но не взима ток, ние не плащаме наем. Плащаме наем, когато взимаме ток за конвертори, нод-ове, рак-ове и други подобни. Под ние, имам предвид фирмата, в която работя в момента - интернет и ТВ доставчик. Обикновено във въпросния вход, пускаме някой от живущите безплатно, като за сметка на това, той плаща тока ( около 5-8 лв месецно ), в зависимост какви у-ва имаме там.
В нашия вход минават през мазето оптики на няколко доставчика. Наем не се взима, просто някой от съседите е пуснат без пари и тока се взима от неговото мазе.
За повече от година работа, не е дошъл клиент да се оплаче, че съседите му му искат наем за преминаващ кабел.
То, ако е така, ще съм доста заможен вече..... пред прозореца ми ( първи етаж ) минава, ама точно пред стъклата сноп кабели - поне 40 , на всичкото отгоре хванати за фасадата на блока . Не знам кога ще ги изрежа, но са там от поне 6 години.
В нашия вход минават през мазето оптики на няколко доставчика. Наем не се взима, просто някой от съседите е пуснат без пари и тока се взима от неговото мазе.
За повече от година работа, не е дошъл клиент да се оплаче, че съседите му му искат наем за преминаващ кабел.
То, ако е така, ще съм доста заможен вече..... пред прозореца ми ( първи етаж ) минава, ама точно пред стъклата сноп кабели - поне 40 , на всичкото отгоре хванати за фасадата на блока . Не знам кога ще ги изрежа, но са там от поне 6 години.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|