Здравейте.
Ще бъда много благодарна, ако някой може да ми даде съвет по следния проблем:
Днес се изнесох от общежитие в Студентски град. Докато член на дом. съвета и управителя на блока оглеждаха стаята за щети ми беше казано, че от депозита ще ми бъде удържана 30 лв. глоба, която ми е наложена за "мръсна стая". Когато попитах кога, кой и с какъв акт ми е наложена въпросната глоба ми беше казано, че е наложена по предложение на дом. съвета от Комисията по настаняването. Но аз не съм присъствала по време на проверката, при която е установено, че стаята ми е мръсна, съответно не знам и при какви обстоятелства е направена подобна констатация. Актът не ми е връчен и не знам кога е съставен. Когато поисках да видя акта, твърдяха, че не могат да го намерят.
Междувременно, искат да удържат от депозита и 20 лв., поради изгниване на кухненски шкаф, причинено от теч на мивката, за който теч съм уведомявала нееднократно управителя на блока и дом. съвета, но мерки така и не са предприети.
При разговор с члена на дом. съвета и управителя и при излагане на горепосочените факти ми беше отказано да ми бъде върнат депозита, който е в размер на 100 лв.
Бих искала да попитам следните неща:
1. Този акт, с който ми се налага глобата правилно ли е съставен (в мое отсъствие, без мой подпис при проверката и без да ми е връчен)?
2. Мога ли да оспорвам акта за налагането на глобата и отказа да ми бъде възстановен депозита и заради това, че шкафът е изгнил, поради теч, за чиято нужда от ремонт съм уведомила (каквото е задължението ми като живущ в общежитие)?
Благодаря предварително за отделеното време!
- Дата и час: 23 Фев 2025, 16:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Глоба и задържане на депозит
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|