начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

платени осигуровки - неизплатено възнаграждение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

платени осигуровки - неизплатено възнаграждение

Мнениеот pe6o_93 » 13 Май 2014, 10:10

Здравейте,
Спешно ми е необходим вашият съвет драги знаещи и можещи. След спечелено дело, поисках от бившия работодател да ми начисли трудов стаж в служебната книжка. Това беше направено, но не ми е
изплатено възнаграждението за времето, когато съм бил без работа. Въпроса е: Би ли трябвало да да ми бъде изплатено възнаграждение, след като вече са платени осигуровките
Благодаря предварително
pe6o_93
Нов потребител

Re: платени осигуровки - неизплатено възнаграждение

Мнениеот galq_law » 13 Май 2014, 16:31

Трудов стаж и служебна книжка? Спечелено дело а какво е присъдено? Уточнете за служебно или трудово правоотношение говорите. :roll:
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
galq_law
Младши потребител

Мнениеот pe6o_93 » 13 Май 2014, 22:55

Става въпрос за служебно правоотношение. Съдът обяви уволнението за незаконно.
pe6o_93
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Май 2014, 02:27

Нормата на чл. 104 ви дава право на 6м. обезщетение, като срокът за предявяване на иск по общия исков ред е идентичен като този по КТ- 3г.
Депозирайте молба (с вх.№ и екземпляр от нея за вас), в която им давате 7 дневен срок, за да ви бъдат изплатени дължимите суми ( конкретизирайте ги по основание и размер) по банкова сметка № ... дъра-бъра , след изтичането на който ще бъдете принуден да се обърнете към съответния български съд за защита правата ви.
Така хем ще ги подсетите, че ви дължат суми, хум си създавате писмени доказателства, че сте им определил срок, след изтичането на който са в забава ( няма да питам, какво/кой? по ягодите, сте правили по това дело, след като същественото е пропуснато).

Ако не стане "со кротце и со благо" - давайте с " кютека" ( иск пред съда).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ