начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Договор с мобилен оператор, сключен от трето лице без пълном

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор с мобилен оператор, сключен от трето лице без пълном

Мнениеот dondudat » 05 Мар 2024, 12:20

Сключен е договор с мобилен оператор (по-точно удължен е стария) 1 месец преди да почине сестра ми. Договорът е със всички екстри - интернет на макс. тарифа, 2 телефона. Никога досега сестра ми не е ползвала интернет - видно от старите договори. Това го разбирам като отивам да прекратя договора и да платя неустойките - което вече направих. Лицето, сключило договора няма никакви пълномощни за такъв. Аз съм единствен наследник. Всички копия и анекси от договора ги имам налични - вследствие на съдебно решение. Има и извадки от стари месечни сметки от които е видно че са доста по-евтини. Ясни са и подписите на лицето, положило подписи от името на сестра ми навсякъде. Една забележка - то има пълномощно, но за недвижим имот и да я представлява пред банки и служби, но не и пред мобилни оператори. Мобилният оператор, разбрал, че е извършено нарушение (или престъпление) от негов служител - е готов да ми върне неустойката.
Какви други правни действия мога да предприема спрямо оператора, негов служител и лицето, сключило договора от името на сестра ми.
dondudat
Нов потребител

Re: Договор с мобилен оператор, сключен от трето лице без пъ

Мнениеот kpts_ » 05 Мар 2024, 14:57

Вземете си обратно неустойката първо и чак тогава мислете за други действия.
kpts_
Потребител

Мнениеот tochotocho » 08 Мар 2024, 14:37

Операторът се е съгласил, че има нарушение, недоглеждане от неговия служител и съответно ви връща сумата-неустойка. Пито- платено ! Продъжението на въпросния договор е когато сестри ви е жива. Кой е този човек на когото тя се е доверила с пълномощно? И пишете "да я представлява пред банки " Какво значи това Нормално : да внася, тегли, превежда пари ! Е след като има такива пълномощия служителя по презумция е решил ,че човекът може да извърши и нещо по-дребно. да продължи договора и с промяна с условията.
Вземете си неустойката, обявете пълномощното за невалидно и Това е ...
tochotocho
Потребител

Мнениеот dondudat » 28 Мар 2024, 11:59

Здравейте, благодаря за отговора. Тук целта на евентуален иск е свързан с друго дело - за сключване на договор за издръжка и гледане 5 дни преди смъртта на сестра ми със същото въпросно лице-пълномощник. Предявени са няколко основания, едно от които е по чл.26, ал.1, предл.3 от ЗЗД - накърняване на добрите нрави.
dondudat
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ