начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

виновност, санкции

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

виновност, санкции

Мнениеот todorst » 31 Мар 2024, 20:13

Имам ТОКОВ УДАР върху имущество ! Потърсих съответните фирми, отзоваха се , диагностика, отстраняване повредата, което за мен жизнено важно ! - охранителна система, камери и т.н. Съответно Протокол за диагностига и Фактура за платената сума. Съответно подадох Заявление за Заповед за изпълнение и Изпълнител лист срещу ДЛЪЖНИКА, посочен от мен в т.5 от Заявлението. СРС е издал ЗИ ,като е изискал справка от Търговския регистър. Съответната служителка е дала невярна информация за длъжника. Конкретно АЗ съм посочил за длъжник Електроразпределителни мрежи -запад , съответния електронен адрес , а служителката е заблудила съда и е посочила за длъжник Електрохолд Продажби. Съответно Електрохолд Продажби са получили съобщението и са депозирали Възражение. Съдът с Разпореждане ми указва в едномесечен срок да предявя иск- срещу Електрохолд Продажби. Но аз не съм го посочил за длъжник и по този повод не дължа Искова молба срещу него ,съгласно Разпореждането. Това е само загуба на съдебно време. Депозирал съм в СРС, че нямам претенции към въпросното дружество, а към друго посочено в. т. 5 като длъжник. Какво ще прави състава на СРС ? какво предполагате ?
Станала е "грешка" , недоглеждане, невярна информация, заблуждаване, нехайство при изпълнение на служебни задължения, на практика от Търговския регистър. Той като институция ТОЙ отговаря за действията и бездействията на служителите си.
Смятам да подам НОВО Заявление за ЗИ и ИЛ срещу Търговския регистър и респ. съответната служителка. Те са отговорни за забавянето на съдебното производство и искам от тях сумите по ремонта. Нямам искане срещу Електрохолд Продажби. Нека СЪДЪТ да прецени ,че те са безотговорни . ако има желаещи моля, за коментар !
todorst
Потребител

Re: виновност, санкции

Мнениеот guest1 » 01 Апр 2024, 15:51

todorst написа:Имам ТОКОВ УДАР върху имущество ! Потърсих съответните фирми, отзоваха се , диагностика, отстраняване повредата, което за мен жизнено важно ! - охранителна система, камери и т.н. Съответно Протокол за диагностига и Фактура за платената сума. Съответно подадох Заявление за Заповед за изпълнение и Изпълнител лист срещу ДЛЪЖНИКА, посочен от мен в т.5 от Заявлението.

Здравейте! Според мен използвате доста фриволно терминологията.
Подали сте ИСК срещу ответник (виновна страна, според вас), а не длъжник.
Терминът „токов удар“ обикновено се използва за директно преминаване на електрическа енергия през нечие тяло. От думите ви оставам с впечатление, че става дума за пренапрежение - атмосферно или индустриално.
Колкото и да не харесвате ЕРМ-Запад, може да се окажете вие виновен.
Ще трябва и съдебна инженерно-техническа експертиза, затова няма да коментирам подробности.

Колкото до недоразумението - дали са търговците (Електрохолд Продажби) или поддръжката (ЕРМ- Запад) - това е лесно поправимо. Всичко е „Електрохолд България“ ЕАД - 100% собственост на „ЧЕЗ Груп“.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: виновност, санкции

Мнениеот nikodim77 » 01 Апр 2024, 16:51

Уважаеми todorst,
Преди даизложа моето мнение по зададените от Вас въпроси, ще Ви помоля да отговорите на един основен и важен за изхода на делото, което Ви предстои, а именно:
Преди да осъществите правните действия по издаване на ЗИ, преминахте ли през процедурата, описана в ОУ, досежно претенции за отговорност по тяхна вина поради некачествена услуга („прнапрежение” /„токов удар”/) ? Снабдихте ли се с протокол от оглед на дефектиралите уреди, извършен отпредставител на „Е холд” ?
Накратко, уведомихте ли доставчика си в съответния срок за това, че сте пострадал от т.нар. "токов удар?
пп
Не обръщайте внимание на глупостите на преждепишещия юзър - кух, изнасящ Ви "лекция" за ток...
nikodim77
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ