начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Прекратяване на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор

Мнениеот яэ » 03 Дек 2005, 23:02

Здравейте!!
Бих искал да попитам следното:
Според чл 327 ал6 от КТ при продължаване обучението в редовна форма на обучение, служителя може да прекрати трудовия договор без предизвестие. Въпроса ми е след като в момента съм редовно обучение мога ли да се пробвам да си прекратя договора по този член?

Предварително благодаря!!!!
яэ

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 11:07

В ал.6 от чл. 327 е предвидена възможнст за прекратяване на трудово правоотношение при продължаване образованието в учебно заведение в редовна форма на обучение. А това предполага, че сте работили по трудов договор и сте били задочник (примерно) и решите да преминете в редовна форма. Но е малко неясно как досега успявате да съвместите хем работа по трудов договор, хем да посещавате лекции. Все пак - щом досега успявате да тъчете на два стана - коректно ще е да предупредите работодателя за положението си (най-малкото той да има време да ви намери заместник).
Гост

Мнениеот яэ » 04 Дек 2005, 13:34

Така е, по-коректно би било да ги предупредя, но не и когато става въпрос за 3-месечно предизвестие :? Малко дългичко идва....., а и кой ли работодател ще ме чака толкова време да се помотавам
яэ

Назад към Трудово право